Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredsprosessen på Sri Lanka

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
<> FAKTA: <> Siden 1983 har LTTE-geriljaen (De tamilske tigrene) kjempet for en egen tamilsk stat nord og øst på Sri Lanka. Det er her den tamilske befolkningen er i flertall.

Rundt 18 prosent av de 19,4 millioner innbyggerne i landet er tamiler. 74 prosent er singalesere. Den snart 20 år lange borgerkrigen har kostet mer enn 64 000 menneskeliv.

Det har vært flere mislykte forsøk på å få partene til forhandlingsbordet på Sri Lanka. I mai 2000 reiste Erik Solheim til landet som Norges spesialutsending. Forhandlingene brøt sammen sommeren 2001. I desember 2001 innførte begge parter våpenhvile. November 2002 møttes de til forhandlinger i Oslo.

Fredsprosessen:
Sri Lankas myndigheter
Tamiltigrene
TamilEelam
Secretariat for Co-ordinating the Peace Process (SCOPP) - srilankiske myndigheter sitt sekretariat for koordinering av fredsforhandlingene
UDs Sri Lanka-side
Pressemeldinger fra SLMM - Sri Lanka Monitoring Mission er en nordisk observatørgruppe som overvåker våpenhvilen
Norges ambassade i Sri Lanka

Media:
Yahoo News - nyheter fra internasjonale nettsteder om Sri Lanka
Sri Lanka Newsweb - srilankisk nettavis
TamilNet

<> Andre lenker:
BBC om Sri Lanka
CIA World Factbook
Human Rights Developments in Sri-Lanka Fra Human Rights Watch
EUs Sri Lanka-ambassade
Sathi/Villippu - verdens eneste tv-program som både lages på srilankesisk og tamilsk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling