Fredssamtalene om Syria brutt etter russisk aggresjon

Tar tre ukers pause.

HÅPLØST : Ei jenteb med en liten gutt på armen etter russisk bombing i utkanten av Damaskus. REUTERS/Bassam Khabieh/Scanpix
HÅPLØST : Ei jenteb med en liten gutt på armen etter russisk bombing i utkanten av Damaskus. REUTERS/Bassam Khabieh/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har sagt helt fra begynnelsen av at jeg ikke vil holde samtalene gående bare for å holde dem gående, sa FN-utsendingen som er ansvarlig for fredssamtelene i Geneve, Staffan de Mistura.

- Torpederer samtalene En av de Misturas rådgivere sier til Reuters at det er den russisk-støttede militære offensiven for å ta kontroll over et område nord for byen Aleppo, som er den direkte årsaken til at samtalene nå er utsatt. Russlands støtte til denne offensiven har de siste dagene blitt kritisert for å «torpedere» fredssamtalene, som offisielt startet denne uka. Den militære offensiven skal stanse forsyningslinjene fra Tyrkia i nord til Aleppo.

Det at fredssamtelene er suspendert allerede før de egentlig kom igang, understreker hvor vanskelig de Misturas oppdrag er. Hans oppgave er å forene grupper og mennesker som ikke har annet til felles enn dyp og gjensidig hat og forrakt.

Derfor har mange av partene ikke engang møttes i Geneve denne uka. Forskjellige forhandlingsdelegasjoner har sittet på sine rom, mens de Mistura og hans folk har gått fra rom til rom og snakket med partene. Mange er langt fra klare til å møtes ansikt til ansikt. Regimet til diktator Bashar al-Assad og Russland har krevd at militante islamistiskle gruppar som Jaish al-Islam og Ahar al-Sham ikke skal delta i samtalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer