Fredssamtaler i Oslo skaper strid på Sri Lanka

Den tredje forhandlingsrunden om fred på Sri Lanka åpnet i Oslo i dag, men overskygges av nye problemer for regjeringskoalisjonen på hjemmebane i Colombo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forhandlingene begynte i ettermiddag på Radisson SAS Plaza hotell i Oslo med representanter for Sri Lankas regjering og for den tamilske geriljaen LTTE, sammen med de to norske meklerne statssekretær Vidar Helgesen og spesialrådgiver Erik Solheim.

Før det første møtet fikk fotografer slippe inn for å ta bilder av delegasjonene, men ingen av forhandlerne ville si noe som helst om situasjonen i forhandlingene.

- Vi er blitt enige om ikke å si noe som helst før forhandlingene begynner, sa Erik Solheim, før dørene lukket seg.

Sri Lankas regjeringsdelegasjon ledes av professor G.L. Peiris, mens tamilgeriljaens delegasjon ledes av Anton Balasingham.

Splittelse

Uro i det muslimske partiet SLMC på Sri Lanka kan ifølge noen få konsekvenser for regjeringen og forhandlingene som føres med den tamilske LTTE-geriljaen, selv om regjeringens hovedforhandler G.L. Peiris på forhånd forsikret at den muslimske splittelsen ikke ville uroe forhandlingene i Oslo.

- Fredsprosessen blir ikke berørt fordi det vi ser er et internt oppgjør i ledelsen i et parti i regjeringskoalisjonen, sa Peiris til nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer