Fredstog i Oslo

60 organisasjoner skal være med i fredsdemonstrasjonen klokka 17.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om en drøy halvtime starter folketoget for fred fra Jernbanetorget i Oslo. Blant deltakerne er finansminister Kristin Halvorsen, biskop Ole Christian Kvarme og 60 frivillige organisasjoner.

- Men hvor mange folk som kommer er jeg usikker på. Det er jo både OL-åpning og finale i Afrika-mesterskapet i fotball i dag, sier Nadeem Butt, leder av Antirasistisk senter. Det er denne organisasjonen som har tatt initiativet til demonstrasjonen.

Folketoget skal gå fra Jernbanetorget til Universitetsplassen. Vel fremme blir det flere appeller, blant annet fra finansministeren og Butt selv.

- Jeg skal snakke om samhold og at vi ikke må vike fra det gode vi har. Nå som muhammed-konflikten har fått en avslutning her i Norge, synes jeg vi kan konkludere med at saken er håndtert bra fra de involverte. Det startet bra allerede fra utenriksminister Støre sendte sine instrukser til ambassadene. Deretter har norske muslimer bidratt til dialog, samtidig som de har vært en tydelig stemme i debatten og til slutt har det endt med at Magazinet-redaktør Selbekk har sagt unnskyld, sier Butt.

Frykter du at noen vil prøve å ødelegge den fredelige markeringen?

- Nei, vi har ingen indikasjoner på at noen vil prøve på dette, sier Butt.

HOVEDTALER: Finansminister Kristin Halvorsen skal holde appell.