Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Freetown-spillere på vei hjem

De seks gjenværende Freetown Vikings-spillerne og deres trener har startet hjemturen til krigsherjede Sierra Leone. De 11 spillerne som rømte i helga, har ennå ikke meldt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for Flyktningerådet fulgte det underbemannede fotballaget til Gardermoen. Da Freetown Vikings kom til Norge for å delta i Norway Cup var det 23 mann i troppen. Siden har tre søkt om asyl i Stavanger, to har søkt om asyl i Trondheim, mens 11 fortsatt er savnet.

De seks spillerne og treneren tok av fra Gardermoen med et Braathens-fly ved 9.30-tida. Flyet er framme i London om lag klokka 11.20, og fra London går turen videre til ghanesisk Accra og Abidjan i Elfenbeinskysten før ankomst Freetown.

Flyktningerådet stedlige representant i Sierra Leone, Terje Halvorsen, er med sierraleonerne på flyet. Han var på ferie i Norge, men ble beordret tilbake til Sierra Leone i anledning saken.

Ved Oslo politidistrikts asylavsnitt får NTB opplyst at de 11 savnede sierraleonerne fortsatt ikke har meldt seg. Politiet venter imidlertid at de vil komme til rette i løpet av dagen.

(NTB)