Coronaviruset

Fregatt i karantene

Fregatten KNM Fridtjof Nansen får ikke legge til kai i Norge før besetningen har gjennomført en 14 dagers karantene - på sjøen.

I KARANTENE: Fregatten KNM Fridtjof Nansen skulle etter planen lagt til kai etter gjennomført treningsprogram i England. På grunn av karantenereglene må den bli på sjøen. Foto: Fridgeir Walderhaug
I KARANTENE: Fregatten KNM Fridtjof Nansen skulle etter planen lagt til kai etter gjennomført treningsprogram i England. På grunn av karantenereglene må den bli på sjøen. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vil ikke si at de er sjøfast. De gjør jobben sin.

Det sier kommandørkaptein og kommunikasjonsjef Torill Herland i Sjøforsvaret til Dagbladet.

Fregatten KNM Fridtjof Nansen er søsterskipet til KNM Helge Ingstad, og er en av to operative fregatter i Norge. Fregatten har nå returnert til norsk farvann etter et seks ukers opphold i England.

Normalt hviler besetningen når de kommer tilbake etter lengre oppdrag, og fartøy legger til kai.

Men på grunn av karantenereglene innført på grunn av coronaviruset, får ikke KNM Fridtjof Nansen legge til kai før det har gjennomført en 14 dagers karanteneperiode - på sjøen.

«Eksamen»

Herland forteller at fregatten har vært i England for å delta i treningsprogrammet Flag Officer Sea Training (FOST). Hun omtaler FOST som en «eksamen» for forsvarets fartøy, i regi av britiske Royal Navy.

KNM Fridtjof Nansen besto FOST-programmet tidligere denne uka. Treninga finner sted i Plymouth, og varer i seks uker, ifølge forsvaret.no.

- Når besetningen har helg, går de i land. Fartøyet har fysisk vært i utlandet, og besetningen har vært på utenlandsk jord. De må derfor automatisk i karantene fordi de kommer fra utlandet og skal inn i norsk territorium, sier Herland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer