Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fregattkontrakten signert

Kontrakten mellom Sjøforsvaret og det spanske verftet Bazan om bygging av fem nye fregatter til den norske marine ble signert i Bergen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en verdi på om lag 10 milliarder kroner er dette norgeshistoriens største forsvarskontrakt.

Lederen for Sjøforsvarets forsyningskommando, admiral Jan G. Jæger, opplyste etter signeringen at de nye fregattene skal oppkalles etter norske helter med internasjonalt ry for utforskning av nye territorier. KNM 'Fridtjof Nansen' blir navnet på den første fregatten, som skal leveres i midten av 2005. De andre fregattene skal hete 'Roald Amundsen', 'Otto Sverdrup', 'Helge Ingstad' og 'Thor Heyerdahl'.

- Gjennom disse navnene vil vi vise hva som er formålet med fregattene, nemlig å trygge freden og styrke internasjonalt samarbeid, sa admiral Jæger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling