Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Freia uten svinn

Hos Freia må alle ansatte gjennom sjokolade-tollen før de får lov til å gå hjem for dagen. Her slipper ingen unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før de ansatte går ut passerer de en lampe som enten lyser rødt eller hvitt. Lyser den rødt, går de inn i et avlukke, der portvakta får se hva veska inneholder. Lyser den hvitt, blir ingenting sjekket. Et liknende sikkerhetssystem brukes også av Vinmonopolet og Tiedemanns tobakkfabrikk.

Oppsigelsesgrunn

- Systemet virker preventivt. Ingen har lyst til å bli tatt på fersken med sjokolade i veska. Dessuten vet alle at det er oppsigelsesgrunn, sier klubbleder Rune Ulvatne.
Men godis på jobben er det ingen som nekter dem. De ansatte får spise så mye de orker av produksjonen. Kvalitetskontroll, kaller klubblederen det. I tillegg får de handle til sterkt reduserte priser på fabrikkens varelager. Så de klager ikke.

Næringsmiddelindustriens Landsforening kjenner ikke til at svinn er noe stort problem hos deres medlemmer.

Flytende fristelser

Hos Ringnes bryggerier regner ledelsen ikke svinn som noe problem på grunn av streng kontroll. Forsvinner det øl under tappingen, skyldes det flasker som knuses, ikke ansatte som slurper i seg en skvett eller to, mener informasjonsleder Odd Erik Thorshaug. Vinmonopolet ser heller ikke svinn som noe stort problem.

<B>OOPS:</B> Sikkerhetsansvarlig Reidar Knudsen gikk selv på rødt da han skulle demonstrere stikkprøvekontrollen hos Freia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!