Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Freidig jobbkrav fra politistudenter

Justisminister Knut Storberget slår tilbake. Ingen av 430 nye politifolk har fast jobb.

 INGEN SPØK:  Fredag 1. april markerte justisminister Knut Storberget at han er tilbake på jobb etter tre måneder i pappapermisjon. I dag gir han politistudentene en lekse. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
INGEN SPØK: Fredag 1. april markerte justisminister Knut Storberget at han er tilbake på jobb etter tre måneder i pappapermisjon. I dag gir han politistudentene en lekse. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de 430 politistudentene som er ferdig utdannet til sommeren har fått fast jobb, ifølge tillitsvalgte.

Noen av studentene har fått sommerjobb i politiet, men etterlyser de nye stillingene justisminister Knut Storberget lovet for tre år siden.

Det utspillet lar ikke justisministeren stå uimotsagt.

- Det er freidig å kreve jobb før man er ferdig utdannet. Det er ikke så mange yrkesgrupper som tør det, sier Storberget til NRK Dagsnytt.

Han minner om at nesten hele kullet som var ferdig utdannet i fjor nå er i jobb.

- Akkurat nå er det 60 ledige politistillinger i landet. Jeg får minne studentene om at de får søke også andre steder enn i Oslo, Asker og Bærum, sier justisminister Knut Storeberget.

- Negativt over alt - Signalene er negative over alt. Ved flere politidistrikter som Oslo var det lovet nye stillinger, men nå ser det ut til at de ikke blir realisert, sier studentrådsleder Andreas Adolfsen til Aftenposten.

- Vi ønsker ikke å være sytete, men realitetene i arbeidsmarkedet står i sterk kontrast til de politiske signalene om flere politifolk, sier han.

- I løpet av et år Avdelingsleder Arnt Inge Rolland i Politidirektoratet tror de fleste med bestått eksamen vil være i politiuniform i løpet av ett års tid, akkurat som forgjengerne.

Fjorårets avgangskull var på 428 studenter og 93 prosent av de 390 som besto eksamen er nå i jobb, opplyser han.

(NTB/Dagbladet).

 NYUTDANNET:  2009-kullet med uteksaminerte studenter fra Politihøgskolen samlet i Oslo rådhus under utdeling av avgangsvitnemålene for to år siden. Ingen av de 430 studentene som blir ferdig utdannet i vår har ennå fått jobb. ARKIVFOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX.
NYUTDANNET: 2009-kullet med uteksaminerte studenter fra Politihøgskolen samlet i Oslo rådhus under utdeling av avgangsvitnemålene for to år siden. Ingen av de 430 studentene som blir ferdig utdannet i vår har ennå fått jobb. ARKIVFOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media