Frekk fyr

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Du skal tidlig tørre for redaktør å være. Dagboka kan i dag bringe historien om da Dagbladets nåværende sjefredaktør John O. Egeland skremte vannet av et knippe professorer. En hendelse som i professor Asbjørn Aarnes' nylig utkomne bok «Ut av fatning» er karakterisert som begynnelsen på universitetets fall. Plasshensyn tvinger oss til å gjøre et sammendrag: Et tog av studenter avbrøt et fakultetsrådsmøte. De var anført av den 20 år gamle John O. Egeland. Uten tegn til nervøsitet så han utover forsamlingen og sa: «Bli sittende i ro. Det skal ikke bli krummet et hår på deres hoder. Vi skal bare stille dere noen spørsmål om den makt dere utfolder i kraft av å være forskere og akademikere.»

- For en sinnsro, for et storartet åndsnærvær, hvisket Aarnes til sin sidemann, Tore Stubberud. - Ja, svarte Stubberud. - Han har sittet i skipsredermiljø og hørt gjennom generasjoner om hvordan man takler arbeidere.

Det stoppet ikke med dette. En professor fikk nemlig følgende salve fra student Egeland: «Hva slags rettigheter er det du tiltar deg fordi om du behersker serbokroatisk?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer