Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frekke banker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim plasserer nettbankenes ansvar for kundenes økonomiske sikkerhet der det hører hjemme. Hun forventer at bankene selv retter opp den svikten i sikkerheten som Dagbladets reportasjer har påvist. Hun slår også fast at bestemmelsene i finansavtaleloven ikke kan fravikes til skade for forbrukeren.
  • Dagbladet har påvist at noen av bankene som inviterer sine kunder til å gå på nett, forsøker å gjøre kundene økonomisk ansvarlige for en del av den økte risikoen for misbruk og tjuveri ved overgangen. Dette blir kontant avvist av stortingsrepresentant Ane Sofie Tømmerås som sitter i justiskomiteen. Hun konstaterer at så lenge bankene sier det er sikkert å gå på nett, må de også bære ansvaret. Den vurderingen deler vi. Vi synes også at det kan være avklarende for eventuelle tungnemme banker at nettkundenes rettigheter blir enda klarere i lovteksten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media