Frekke hundetyver herjer hele landet

Flere oppdrettere advarer mot det som kan være organiserte hundebander.

MÅTTE AVLIVES: Den fem måneder gamle japanske spisshunden med dvergvekst, Tom Tom, måtte avlives etter at han ble funnet med to lårbrudd og indre skader. Tom Tom ble stjålet fra bilen til hundeoppdretter Paul Walle. Foto: Privat
MÅTTE AVLIVES: Den fem måneder gamle japanske spisshunden med dvergvekst, Tom Tom, måtte avlives etter at han ble funnet med to lårbrudd og indre skader. Tom Tom ble stjålet fra bilen til hundeoppdretter Paul Walle. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere frekke hundetyverier den siste tiden har satt kennelbransjen i høy beredskap. Nå advarer flere oppdrettere mot det som kan være organiserte hundebander.

• De stjeler populære «veskehunder» og dyre raser• Jakter på premiehunder som har gjort det bra i konkurranser• Stjeles fra biler, luftegårder og hager• Selges videre eller brukes til avl

Stjålet rett foran nesen på matfar Oppdretter Paul Walle fra Bogen i Ofoten er blant flere som har blitt utsatt for hundetyvene i sommer. For fem uker siden ble shiba-valpen Tom Tom stjålet rett foran nesen på matfar.

- Jeg skulle lufte Tom Tom, og så en mann som stod i oppkjørselen og kikket opp mot huset. Han var velkledd og så ordentlig ut, snakket gebrokkent engelsk og hørtes ut som en østeuropeer, sier Walle til Dagbladet.no.

-  Jeg la Tom Tom i et bur bak i bilen, mens jeg snakket med mannen. Han skulle til flyplassen, men hadde et dårlig kart, så jeg gikk inn i huset for å hente et bedre. Jeg var borte toppen to minutt.

Da Walle kom ut var mannen borte. Fem til ti minutt etter gjorde han seg klar til å fôre den japanske spisshunden, og gikk ut til bilen. Der stod bakluka åpen og buret var tomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer