TYVERI: Haien ble fisket opp med en medbrakt håv, før den seinere ble lagt i en barnevogn og fraktet ut av akvariet. Foto: Ammon Covino / San Antonio Aquarium / Reuters / NTB Scanpix
TYVERI: Haien ble fisket opp med en medbrakt håv, før den seinere ble lagt i en barnevogn og fraktet ut av akvariet. Foto: Ammon Covino / San Antonio Aquarium / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Haityveri:

Frekke tyver stjal hai fra akvarium

Tyvene fraktet den ut i barnevogn.

Noen tyver er frekkere enn andre, og det ble bevist nok en gang forrige helg. Av alle ting man kan stjele, valgte tre personer å ta en levende hai fra San Antonio Aquarium i USA.

I en uttalelse på Facebook opplyser akvariet om at tyvene sirklet rundt bassenget, hvor babyhaien Miss Helen befant seg, i over en time. Så - mens de ansatte var opptatt med andre gjester - utnyttet tyvene muligheten til å ta haien.

Tyveriet

Overvåkningsbilder viser at de fanger haien med et medbrakt garn, før den pakkes inn i et håndkle. Seinere legges den i en barnevogn og fraktes ut til en ventende bil på parkeringsplassen.

Haien som ble stjålet var en 40 centimeter lang babyhai.

Nestleder ved akvariet, Jamie Shank, hevder at mannen også har vært på åstedet tidligere - forkledd som en saltleverandør. For en måned siden skal han ha troppet opp forkledd som en ansatt ved Instant Ocean, akvariets saltleverandør, og hevdet at han måtte utføre tester av vannet.

Shank mistenker at det var en del av forberedelsene til tyveriet.

ETTERFORSKNING: Myndighetene i California har nå igangsatt en etterforskning, etter at en hvithai ble funnet død i vannkanten. Video: CNN Vis mer

Havdyrsamling

Mandag førte jakten på haityvene det lokale politiet til en mann med en helt spesiell interesse for havdyr. Ifølge Joeseph Salvaggio, politioverbetjent i Leon Valley, skal de ha funnet en stor samling havdyr i mannens garasje.

- Da vi gikk inn i garasjen, så det nesten ut som en etterlikning av San Antonia Aquarium, sier han til CNN.

Blant dyra fant de også den savnede haien Miss Helen. Hun ble deretter returnert til akvariet, hvor de ansatte applauderte politiet under haiens hjemkomst.

Haityven ble imidlertid siktet for tyveri, noe de to medsammensvorne også kan vente seg å bli. Politiet mistenker ikke at han planla å selge Miss Helen.

- Vi tror at han ønsket å ha haien til samlingen sin. Det var noe han ville, fordi han hadde en av samme art tidligere, men den døde, sier Salvaggio.

- Takknemlig

Nå holdes Miss Helen i karantene, i påvente av at eksperter ved akvariet skal gjøre tester av vannet hun ble holdt fanget i. På den måten kan de akklimatisere henne, slik at hun kan tilpasse seg akvariumsomgivelser igjen.

- Vi er overrasket, men også veldig takknemlig for at hun overlevde denne katastrofale hendelsen.

- Tyven visste hva han gjorde, ellers ville ikke Miss Helen ha overlevd, skriver de.

KOM UT AV KONTROLL: Molly Cavalli er modell for nettsiden for voksne, CamSoda, og skulle promotere en ny live-funksjon for mobiltelefoner og ekstremsport-kameraer. Det gikk ikke helt etter planen da hun skulle dykke med haiene. Enkelte hevder at hele seansen var et stunt. Video: CamSoda Vis mer