Frekkhet uten sidestykke

Det er ikke Arbeiderpartiet som står for lavere skatter, slik statsminister Stoltenberg hevder, men Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeiderpartiet, ledet an av statsminister Stoltenberg, har den siste tiden tydelig vist at de besitter en frekkhet nesten uten sidestykke. Budskapet de forsøker å selge er at det er Arbeiderpartiet som er partiet for lavere toppskatt. En slik påstand er intet mindre enn oppsiktsvekkende, ikke minst hvis man tar enn rask titt på historiske fakta!

Siden skattereformen i 1992 har det skjedd ett eneste år at færre har betalt toppskatt enn året før. Det var for 1999, da Høyre hadde en avgjørende innflytelse på statsbudsjettet.

Toppskatt

Med unntak av 1999 har det hvert eneste år blitt flere som betaler toppskatt på 90-tallet. I 1990 betalte vel 500000 personer toppskatt. I 1998 hadde antallet økt til nærmere 920000 personer. Med Høyres bidrag til statsbudsjettet for 1999 slapp 70000 av disse å betale toppskatt i 1999. Da nytter det rett og slett ikke å påstå, slik statsministeren gjør, at Arbeiderpartiet er de som «i virkeligheten» setter ned toppskatten.

Jeg har med interesse merket meg at Stoltenberg nå går ut og sier at 289000 kroner slettes ikke er noen høy inntekt. Derfor vil Stoltenberg nå, dvs. etter budsjettbehandlingen - den før valget - heve innslagspunktet for toppskatten. La meg minne om at Høyre fremmet forslag om å heve innslagspunktet til 300000 kroner i statsbudsjettet som gjelder nå. Men det stemte Arbeiderpartiet mot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer