- FREKT:  LO-leder Roar Flåthen likte ikke at Høyre brukte han som sannhetsvitne da de presenterte sitt formueskattforslag tidligere i dag. Foto: Martine Aurdal /Dagbladet
- FREKT: LO-leder Roar Flåthen likte ikke at Høyre brukte han som sannhetsvitne da de presenterte sitt formueskattforslag tidligere i dag. Foto: Martine Aurdal /DagbladetVis mer

- Frekkhetens nådegave

«Posterboyen» for Høyres nye skattepolitikk, LO-leder Roar Flåthen, protesterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Erna Solberg presenterte Høyres forslag til hvordan partiet skal fjerne formueskatten tidligere i dag, dukket ingen ringere enn LO-leder Roar Flåthen opp i partilederens powerpoint-presentasjon.

Høyre viste til et oppslag i Dagens Næringsliv, der Flåthen er sitert på: «Problemstillingen er at dette hindrer investeringer i Norge og satsinger på norsk industri».

Men LO-lederen liker ikke å bli tatt til inntekt for Høyre-politikk.

-  Dette er frekkhetens nådegave! Det de la fram i dag, er god gammeldags Høyre-politikk: De vil gi skatteletter til de som allerede har mye fra før.

- Gir til de rike LO-lederen tror imidlertid forslaget vil falle i god jord hos Rimi-milliardær Stein Erik Hagen og hans venner.

- De har jo sagt at de ikke har noe imot at Høyre tåkelegger politikken sin. Fordi når de kommer til makt, vil de gjennomføre klassisk høyrepolitikk. Dette er en bekreftelse på det, sier han.

Flåthen peker på at Høyres forslag innebærer et årlig skattekutt på 12 milliarder kroner.
 
- Vi trenger hver eneste krone til helse og omsorg. Dette er rett og slett en kraftig og dårlig omfordeling til de rikeste.

- Men når Solberg viser til deg, næringsminister Trond Giske (Ap) og Sp-leder Liv Signe Navarsete, har dette ingen rot i virkeligheten da?

- Nei, det er frekkhetens nådegave. Vi har tatt til orde for å se på virkningen av formueskatten til små- og mellomstore bedrifter, men det krever altså en utredning. Det finnes ingen enkel løsning på det. 
 

PROTESTERER:  LO-leder Roar Flåthen protester mot å bli tatt til inntekt for Høyres skattepolitikk. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
PROTESTERER: LO-leder Roar Flåthen protester mot å bli tatt til inntekt for Høyres skattepolitikk. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer