Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frekkhetens nådegave

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• I går kunne VG fortelle at Carl I. Hagen har styrt en hemmelig reisekonto for en eksklusiv gruppe Frp-ere og deres ektefeller. Pengene kommer fra skattebetalerne, som Carl I. Hagen ellers forsvarer mot griske politikere og tankeløse byråkrater. Spørsmålet nå er hva pengene i reisekassa er blitt brukt til og hvem som har hatt glede av dem. Har pengene gått til relevant politisk arbeid, eller er de blitt brukt på fornøyelser og ferier? Er noe skattbart av dette? Er pengene brukt i strid med loven?

• Vi vet nøyaktig hvordan Carl I. Hagen selv hadde reagert om noen andre enn han hadde forsynt seg av fellesskapets midler slik at det kunne stilles sånne spørsmål: Han ville ha meldt vedkommende til politiet. Og om ikke politiet bør kontaktes i dette tilfellet, kan vel den famøse kontoen være av interesse for skattemyndighetene? For hvis reisene har vært å betrakte som en ekstralønn, noe også lederen av Stortingets lønnskommisjon, Reidar Webster, antyder, så er de antakelig skattepliktige.

• Nå viser det seg at Stortingets direktør allerede for flere år siden slo fast at Frp\'s bruk av reisekontoen til private reiser var i strid med reglementet. Stortingets presidentskap har imidlertid først tatt grep de siste dagene for å få orden på pengebruken. Men fortsatt får vi ikke innsyn i hvordan politikerne bruker de pengene de får fra skattebetalerne. Det er kanskje dette Siv Jensen syns er galt når hun som forsvar for Frp og Hagen sier at presidentskapet har laget for svake regler. Men Carl I. Hagen er jo medlem av presidentskapet, og kan vel sørge for at reglene blir bedre? Har hun bedt ham om det?

• Det bør være i Stortingets egen interesse å rydde opp i dette, Politikere fra alle partier besværer seg ofte over næringslivets folk som velter seg i økonomiske goder. Men da må de ha orden i sine egne pengesaker. Siv Jensen har lært av sin forgjenger Carl I. Hagen at angrep er det beste forsvar, og retter pekefingeren mot stortingspresident Thorbjørn Jagland. Men her har hun selv et ansvar som parlamentarisk leder: Hun bør bryte ut av alliansen med Ap og Høyre og sørge for full åpenhet om hva skattebetalerne betaler til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling