TYVERI: I forrige uke så to personer sitt snitt til å stjele planter fra en butikk. Reporter: Emilie Rydning Video: Privat Vis mer

Halden:

Frekt blomstertyveri fanget på film

Stakk av med plante til 4000 kroner.

Publisert

I fjor høst bestemte Nina Kildebo å gjøre blomsterbutikken sin døgnåpen for kundene i Halden. Hun har drevet butikken i 20 år og har mange planter som står utenfor butikken.

- Vi hadde en kjempestor jobb med å rydde plantene ut og inn av butikken hver kveld og hver morgen. Vi kunne like gjerne bare ha de ute, og det er ganske kult å kunne handle sånn, forteller Kildebo til Dagbladet.

TYVERI: Denne karen skal slettes ikke på fisketur. Reporter: Marius S. Tollaksen. Video: Victoria Police Vis mer

Nå står altså plantene utenfor butikken døgnet rundt, og kundene kan kjøpe via betalingstjenesten Vipps når de ansatte ikke er på jobb.

Men ikke alle er like ærlige når de kjøper planter.

Natt til fredag i forrige uke fanget overvåkningskameraet to frekke blomstertyver som stakk av med to planter og en potte. Den ene planten var en stor yuccaplante til en verdi av 4000 kroner.

BLOMSTERHANDLER: Nina Kildebo har drevet blomsterbutikken i 20 år. Foto: Privat
BLOMSTERHANDLER: Nina Kildebo har drevet blomsterbutikken i 20 år. Foto: Privat Vis mer

Se videoen øverst i saken.

Det var Halden Arbeiderblad som omtalte saken først.

- Ergerlig

- Det er irriterende og jeg synes det er kjedelig at folk stjeler. Men dette er ikke kundene våres. Det er folk som reker rundt på natta, og som tar de dyre plantene, sier Kildebo til Dagbladet.

Hun forteller at politiet har vært på besøk og undersøker saken, men selv forstår hun om de ikke har saken som hovedprioritet.

- Det er jo ergerlig, og jeg må jobbe mye for å tjene inn de pengene igjen selv om det ikke er så store verdier det er snakk om.

Håper de kommer tilbake

Hun sier de vil fortsette med det tillitsbaserte tilbudet om døgnåpen selvbetjening.

ADVARER: Politiet har gått ut med overvåkingsbilder av disse to personene, som de setter i sammenheng med flere PIN-kode-tyverier i Innlandet politidistrikt den siste tida. Foto: Politiet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

- Vi vil være litt framoverlente, og kundene mine liker tilbudet om å kunne handle når de vil. Resultatet har vært 99 prosent positivt, og responsen har vært veldig god spesielt nå under coronatida. Da slipper man å handle når det er så mange der, sier Kildebo.

Hun håper likevel at tyvene leverer plantene tilbake.

- Hvis de som tok plantene leser denne saken, må de gjerne komme tilbake og sette den på trappa, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer