Frekt våpentyveri i Moss

Med skjærebrenner, slegger og en bil som rambukk stjal ukjente gjerningsmenn et 20-talls håndvåpen fra en forretning i Moss i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjokkbrekket mot Winges Våpen like utenfor Moss sentrum, ved City Syd, må ha vært gjennomført på noen få minutter. Alarmen gikk 02.45 i natt, og politiet var på plass kort tid etter. Likevel var tyvene forduftet, og de er fortsatt ikke pågrepet.

Godt sikret

Til tross for at butikken i Østfold-fylket var sikret bedre en det forskriftene krever, klarte tyvene å få med seg 21 pistoler og revolvere.

- Alle våpnene var konkurransevåpen av forskjellige merker, med varierene kaliber. Tyvene har fått med seg alt fra 9 mm'ere til kaliber 44 Magnum, sier Lars Winge, daglig leder av Winge Våpen til Dagbladet.no.

Ifølge Winge har tyvene første brukt en skjærebrenner til å svekke et autovern som står utenfor butikkvinuet til våpenforretningen. Deretter har de tatt stor fart og kjørt gjennom butikkvinduet i en stjålet bil. Når tyvene var inne i butikken har de brukt slegger til å knuse de tyverisikrede glassmonterne hvor våpnene lå.

- Dette må ha gått utrolig fort, for tyvene har latt masse håndvåpen ligge igjen i butikken. Over halvparten av våpnene er igjen, sier Winge.

Det virker ikke som om tyvene har fått med seg noe ammunisjon.

Merket

Alle de 21 håndvåpnene er merket og registert. Derfor kan politiet spore dem tilbake til butikken dersom de kommer over våpnene. Det nytter heller ikke å forsøke å slipe vekk våpennummeret. Med røntgenbilder kan man se nummeret i profilene som er gravert inn i metallet på våpnene.

- At ingen har sett dette er helt utrolig, sier Lars Winge.

Han forteller at det patruljerer vektere flere ganger om nattet utenfor butikken, og det ligger flere andre forretninger ved siden av våpenbutikken.

- Jeg har jobbet i våpenbransjen i 13 år, og har aldri vært borti noe lignende før. Det som har skjedd er veldig leit, og en ganske stor omveltning i livet vårt i dag. Det er bare trist, sier Lars Winge til Dagbladet.no.

Holder vakt

Det vil ta noe tid før butikken er satt i stand igjen og sikret. Inntil da vil vektere holde vakt ved butikken døgnet rundt. Våpenbutikken sysselsetter tilsammen fire årsverk.

Bilen som tyvene brukte i forbindelse med innbruddet sto igjen da politiet kom. Den hvite bilen av merket Opel Kadett ble stjålet i Moss i går. Det er ingen kameraer i våpenbutikken, men kanskje kan videoovervåkningen ved et postkontor vegg i vegg med våpenbutikken ha filmet tyvene.