McDonald's-ansatt avslører:

- Frekt

En TikTok-bruker som hevder han jobber på McDonald's, avslører hva han gjør mot «frekke kunder».

RØPER: «McDonald´s-ansatt» avslører triks på TikTok. Kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonald´s Norge avviser påstanden. Video: Tiktok @dresav92 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En TikTok-video delt av noen som påstår at de jobber på McDonald's har tatt fullstendig av.

Det er TikTok-brukeren Deandre Byars (@dresav92) som har delt klippet, som siden onsdag har generert mer enn 1,2 millioner visninger.

Videoklippet hevder å vise hva som skjer på kjøkkenet dersom du krever å få «ferske pommes frites» på fastfoodrestauranten:

I stedet for å hive nye pommes frites ned i frityren, plukker den ansatte i stedet opp eldre, ferdigfriterte pommes frites og kaster dem tilbake i frityrgryta slik at de framstår som nyfriterte.

- Slutt å være frekke, skriver Byars på TikTok.

- Mettet med fett

På benken kan man se de velkjente røde boksene som McDonald's serverer sine pommes frites i. Selve pommes-strimlene likner veldig på de som blir servert på McDonald's restauranter.

MCDONALD'S: TikTok-brukeren, som hevder å jobbe på McDonald's, hevder at han varmer opp igjen pommes frites til de kundene som krever å få den «fersk» . Foto: TikTok / @dresav92
MCDONALD'S: TikTok-brukeren, som hevder å jobbe på McDonald's, hevder at han varmer opp igjen pommes frites til de kundene som krever å få den «fersk» . Foto: TikTok / @dresav92 Vis mer

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Nesten 3000 personer har kommentert videoen.

I kommentarfeltet skriver flere at de har jobbet på McDonald's og gjorde det samme som Byars, mens andre skriver at dette var mot reglene i familierestauranten.

- Hvordan er det å spørre om ferske pommes frites frekt? Jeg sverger, folk elsker å gjøre minst mulig, påpeker én av dem.

- Å KREVE og å SPØRRE er TO forskjellige ting, svarer Deandre Byars.

- Lol, det går fint så lenge de er varme, skriver en annen.

- Grunnen til at vi blir lært opp til ikke å gjøre dette, er fordi det metter pommes frites'en med fett, poengterer en av dem.

«Hemmelig» triks

En TikTok-bruker kommer med et genialt råd til dem som vil ha helt nystekte pommes frites til maten sin. Flere påpeker det samme:

- Alltid spør om pommes frites uten salt. Da vi de alltid være ferske, og du kan tilsette litt salt og pepper selv, skriver hun.

Tanken bak trikset er at når McDonald's-ansatte steker opp en ny forsyning med pommes frites, vil de alltid salte dem etterpå.

Dette stemmer imidlertid ikke, ifølge kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonald's Norge.

Avviser påstanden

Skagestad avviser både «gjenoppvarmingsmetoden» som Byars viser i videoen - og at det å bestille pommes frites uten salt har noe å si.

- Dette er ikke slik vi tilbereder maten vår. Vi tar stolthet i å servere god mat av kvalitetsråvarer fra norske bønder, og har strenge retningslinjer for hvordan vi lager maten, skriver hun i en epost til Dagbladet.

Hun utdyper:

- All mat lages på bestilling, og vi kjenner oss ikke igjen i videoen. Heller ikke i «tipsene» fra kommentarfeltet.

I en ferskere video deler Deandre Byars et helt annet smakstriks for å - ifølge ham - løfte pommes frites-opplevelsen til nye høyder.

- Ikke avvis det før du har prøvd, skriver han - og anbefaler at man bruker krydderposen fra en nudelpakke med chilismak på pommes'en.

Gikk viralt

Byars (@dresav92) er ikke spesielt aktiv på TikTok, og har bare lagt ut fire videoer totalt. Det er bare den ene om McDonald's pommes frites som har gått viralt.

Det er ikke første gang at McDonald's-ansatte har delt sine «hemmeligheter» på TikTok. Tidligere i oktober kunne en ansatt avsløre at en bør være forsiktig med hva en sier i drive-thruen.

- Folk vet ikke at vi kan høre samtalene deres selv når vi ikke prater med deg for å ta i mot bestillingen din, skriver hun i videoen.

Hun sier også at alle som bestiller blir fotografert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer