Frelsesarme-topp i Brekkes begravelse

Frelsesarmeens verdensleder, engelske Shaw Clifton, talte under begravelsen til Bo Brekke i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frelsesarmeens verdensleder, engelske Shaw Clifton, talte under begravelsen til Bo Brekke (50)  i Oslo tirsdag, der rundt 450 mennesker var møtt fram  Frelsesoffiseren Brekke ble skutt og drept i Lahore i Pakistan for to uker siden. Han etterlater seg kone og to sønner.

Sørger verden over

- Frelsesarmé-verdenen sørger over Bo. Mens vi er her er det samlinger og takkegudstjenester; ved det internasjonale hovedkvarteret i London, i Colombo, på Sri Lanka, i Lahore, i Surrenden i India hvor konferansen for indiske ledere avholdes, i Storbritannias Nord-Skottland-divisjon, og i Moskva.

Dette er et sterkt vitnesbyrd om betydningen Bos liv har hatt, sa Clifton i begravelsen.

Før jordpåkastelsen på Vestre gravlund, holdt Frelsesarmeen en høytidelighet i Tempelet i Oslo sentrum, dit familie, venner og kolleger også vendte tilbake etter jordpåkastelsen, for å minnes sin gode venn og kollega, Bo Brekke.

Sorg og savn 

- Dette er en dag preget av sorg og savn, men samtidig i takknemlighet for det Bo har betydd for så uendelig mange mennesker. Det blir også en dag i takknemlighet for at vi har fått kjenne ham og hva han har betydd for oss, sier Andrew Hannevik, pressetalsmann for Frelsesarmeen i Norge, til NTB.

Bo Hjalmar Brekke ble skutt og drept i et smug utenfor Frelsesarmeens kontor i Lahore torsdag 27. september. Han var på vei hjem fra kontoret da han ble skutt to ganger.

SISTE HVILE: Frelsesarmeoffiseren Bo Hjalmar Brekke (50) ble tirsdag stedt til hvile på Frelsesarmeens seksjon ved Vestre gravlund i Oslo. Han nærmeste familie, kone og to sønner, samt venner og kolleger fulgte ham til graven. FOTO: SCANPIX
SISTE HVILE: Frelsesarmeoffiseren Bo Hjalmar Brekke (50) ble tirsdag stedt til hvile på Frelsesarmeens seksjon ved Vestre gravlund i Oslo. Han nærmeste familie, kone og to sønner, samt venner og kolleger fulgte ham til graven. FOTO: SCANPIX Vis mer

En hovedmistenkt

Den hovedmistenkte, en tidligere frelsesarméoffiser, ble pågrepet kort tid etter drapet. Han rømte søndag etter drapet og politiet satte i gang en storstilt leteaksjon. Ifølge Aftenposten skal politiet i Lahore langt fra være sikre på at det var den rømte mannen som sto bak drapet på nordmannen.

Fire politifolk ble arrestert og satt i en slags husarrest på politistasjonen etter rømningen.

Andrew Hannevik sier til NTB at Frelsesarmeen i Norge ikke holdes oppdatert om etterforskningen i Lahore, og at han derfor ikke kan si noe om hvor saken nå står.

Bo Brekke var oberst i Frelsesarmeen og har ledet armeens arbeid i Pakistan det siste året. (©NTB)