Frelsesarmeens ungdom mister statsstøtten

Leder og nestleder kan ikke være homofile.

MISTER STØTTEN: Frelsesarmeens ungdom mister statsstøttten. Årsaken er organisasjenens homofilisyn. På Frelsesarmeens grytekonsert på Egertorget i Oslo tidligere i måneden fikk organisasjenen i alle fall støtte. På bildet Kjetil Rolness, alias Jens Pikenes i Penthouse Playboys. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
MISTER STØTTEN: Frelsesarmeens ungdom mister statsstøttten. Årsaken er organisasjenens homofilisyn. På Frelsesarmeens grytekonsert på Egertorget i Oslo tidligere i måneden fikk organisasjenen i alle fall støtte. På bildet Kjetil Rolness, alias Jens Pikenes i Penthouse Playboys. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For første gang har Frelsesarmeens ungdom mistet statsstøtten, melder NRK.  Årlig utgjør dette mellom 1,2 til 1,3 millioner kroner som brukes til forebyggende arbeid for barn og unge.

Årsaken er ungdomsorganisasjonens homofilisyn. - Frelsesarmeen har en foreskrift som sier at lederen og nestelederen i organisasjonen skal være soldat. Hvis du er soldat kan du ikke være homofil. Det strider mot foreskriftene våre, opplyser rådgiver i Fordelingsutvalget Carl F. Gjerdrum til Dagbladet.no.

- Men organisasjoen har fått støtte tidligere. Hvorfor mister de støtten nå?

- Ifjor kom det en revisjon av foreskriftene. Foreløpig har det vært et unntak for religiøse organisasjoner, men den er fjernet, forklarer Gerdrum.

Huitfeldt vil ikke kommentereFormålet med støtten er å stilmulerer til at organisasjonene engasjerer seg internasjonelt og nasjonalt.

Støtte blir det derimot ikke hvis organisasjonen i sine vedtekter hindrer full deltakelse for barn og ungdom fra alle samfunnsgrupper, uavhengig av kjønn, etnisitet, nedsatt funksjonsevne eller seksuell orientering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer