Fremad makt!

En eksklusiv klikk AUF-ere suste inn i maktens smørøye med Stoltenberg-regjeringen. De kaller seg fortsatt radikale, men det er langt fra Utøya til regjeringskvartalet. - Den maktpregede kulturen i AUF gjør at folk bli mer opptatt av karriere enn idealisme, sier utmeldt AUF-er Anne Marit Godal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er litt mer realpolitikk nå. Vi ble kastet rett inn i revidert nasjonalbudsjett, ikke noe kjære mor, nei. På et tidspunkt er det på tide å tre ut av ungdomspolitikken.

Jo Stein Moen, nestleder i AUF har talt. Den radikale gasskraftmotstanderen fra Trondheim takket kjapt «ja» til å bli politisk rådgiver i Miljøverndepartementet da Stoltenberg ble statsminister.

Han var ikke alene.

Partiet som ønsket gasskraftverk og sendte bort Bondevik, utnevnte flere radikale AUF-ere i klikken rundt kirke- og undervisningsminister Trond Giske til politiske rådgivere.

Etter over ti år med loddsalg, stands, utallige møter og kjedelig kommunepolitikk er den radikale fløyen i partiet inne i varmen.

Hvor lenge varer idealismen som ble vekket av Tjernobyl-katastrofen, nord-sørkonflikt og EU-kamp?

Korrumpert

- Vi blir mer pragmatiske etter hvert, sier Anne Marit Bjørnflaten (30), Thorbjørn Jaglands nyutnevnte politiske rådgiver i Utenriksdepartementet.

Siden hun ble Jaglands rådgiver i fjor høst, har hun skrevet partileder Jaglands taler og innlegg. Også de som argumenterer for gasskraftverk; det motsatte av det hun selv hadde som AUF-er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer