Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fremdeles ikke kontroll over skogbrann i Aust-Agder

Skogbrannen dekker et område på 200 mål.

BIRKELAND: Det var skogbrann på Vindlandsheia mellom Birkeland og Grimstad, torsdag kveld. Brannmannskapet og Sivilforsvaret fikk assistanse fra brannhelikopter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
BIRKELAND: Det var skogbrann på Vindlandsheia mellom Birkeland og Grimstad, torsdag kveld. Brannmannskapet og Sivilforsvaret fikk assistanse fra brannhelikopter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti brannmannskaper har jobbet natta gjennom for å hindre skogbrannen i Aust-Agder i å spre seg. Det brenner godt i brannflata på 200 mål ennå.

De første meldingene fredag morgen lyder på at det fremdeles brenner i området mellom Birkeland og Grimstad i Aust-Agder, men at frontene i stor grad holder seg rolige.

- Det brenner stort sett på de eksisterende brannflatene. Vi har hatt ti personer i sving gjennom natta, og nå får de avløsing av 25 personer fra sivilforsvar og brannvesen, sier brannsjef Jan Røilid til NTB i morgentimene.

Barrierer

Det var rundt klokka 15 torsdag at det ble meldt om brann i terrenget ved Vindlandsheia. Brannen var kraftig og spredde seg fort. To helikoptre jobbet i front av brannen, og det er foreløpig ikke sikkert om begge vil kunne jobbe like intenst fredag.

- Begge skal være tilgjengelige i dag også, så får vi se hvor mye de skal være i bruk. Vi skal dessuten ha inn traktorer med gjødselspredere som legger inn en barriere innenfor der brannfronten for øyeblikket går i terrenget, sier Røilid.

Roligere

På spørsmål om han føler at situasjonen nå er under kontroll, kommer det et kontant nei, til tross for at den foruroligende vinden fra torsdag har roet seg.

- Vi er litt roligere enn vi var i går, men vi har ikke kontroll ennå. Vi håper vi utpå formiddagen i dag kan si at vi har kontroll og at vi kan bevege oss over i etterslukkingsfasen, sier brannsjefen, før han haster til planleggingsmøtet for dagen.

Brannvesenet fryktet torsdag at det kan ta en opp til ei uke å slokke flammene, skriver Agderposten.

Evakuerte

Området som brenner er et skogområde uten bebyggelse.

Selv om politiet og brannvesenet ikke vurderte det som nødvendig å starte evakuering torsdag, valgte flere beboere selv å evakuere både mennesker og dyr fra områdene nær skogbrannen utover kvelden, meldte NRK.