Fremdeles kritisk for 25-åring

Tilstanden til den 25 år gamle mannen som ble skadd i snøraset i går, er fremdeles kritisk. For den andre skadde, en 28 år gammel mann, er tilstanden stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til de to skadde som ble fraktet til Regionssykehuset i Tromsø (RiTø) etter skredulykken i går har ikke endret seg i løpet av natta. Det fikk Dagbladet :på nettet opplyst rett før klokka sju i morges.

I en pressemelding som RiTø skal sende ut seinere i løpet av morgentimene går det fram at den hardest skadde, en 25 år gammel mann, fremdeles får intensiv behandling. For den andre skadde, en 28 år gammel mann, er tilstanden stabil.

- Arbeidet i forhold til de pårørende og etterlatte har pågått i hele natt, og fortsetter for fullt sammen med lokale resurser i Lyngen kommune, får Dagbladet :på nettet opplyst ved RiTø.

Søket avsluttes

Politiet holder på å gjøre seg ferdig på ulykkesstedet.

- Vi var ferdige på land klokka 0545. Et siste dykk er i ferd med å avsluttes. Vi har ikke funnet flere personer, verken overlevende eller omkomne, sier politiførstebetjent Svein Ivar Nikolaisen ved Tromsø politistasjon til Dagbladet :på nettet.

- Vi anser risikoen for å finne flere som minimal. Det er søkt med hunder og søkestaver, uten å finne noen. Det er heller ikke meldt om flere savnede, sier han.

Ved 07-tida i morges gjorde mannskapene seg klare til å dra hjem. Veien er fremdeles stengt, men en ferge er på vei for å hente dem.

Vurderer skredfaren

- Seinere i dag skal vi i møte med Norges Geotekniske Institutt (NGI) for å vurdere skredfaren. Vegvesenet avventer til etter møtet med å sende inn store, tunge biler som skal rydde og åpne veien, sier han.

Det skal ikke pågå etterforskning på ulykkesstedet i dag.

- Vi anser oss som ferdige. Det som gjenstår er å heve bussen og hjullasteren som ble tatt av raset, sier politiførstebetjent Nikolaisen.

Navnene på fire av de fem omkomne ble frigitt i natt. De fire er:

Kitty Johanne Hansen (76 år) fra Lyngseidet,

Leikny Hansine Jensen (51) fra Lenangsøyra,

Reidar Dagfinn Johansen (57) fra Kvaløysletta og

Bodil Solvang (46) fra Svendsby.