Oslo, 20100502:   Illustrasjonsfoto pc laptop data facebook internett.  Modell: Camilla Aarsud. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet
Oslo, 20100502: Illustrasjonsfoto pc laptop data facebook internett. Modell: Camilla Aarsud. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, DagbladetVis mer

Fremdeles mye mobbing på nett og mobil

Foreldre er bekymret, viser undersøkelsen. Nødvendig, sier professor Jon Bing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forbindelse med Bruk Hue-kampanjen har Norstat, på oppdrag fra Telenor, spurt 500 barn mellom 10 og 15 år i hvilken grad de opplever mobbing på sms og på internett.

Undersøkelsen viser at 64 prosent av barn og unge mellom 10 og 15 år sier at de selv, eller noen de kjenner, har fått meldinger som de har opplevd som mobbing eller erting på internett eller mobil.

Nedgang Selv om dette tallet kan virke høyt, så er det en nedgang på seks prosent siden 2008, da undersøkelsen ble gjort for første gang.

Undersøkelsen viser også at jenter er mer utsatt for digital mobbing enn guttene, 67 prosent av jentene forteller at de selv, eller noen de kjenner, har fått meldinger som de har opplevd som mobbing, men bare 60 prosent av guttene sier det samme.

- Noe av nedgangen kommer nok rett og slett av at man lærer, internett er en ny arena, sier Jon Bing, professor i rettsinformatikk, til Dagbladet.

Bekymringer Undersøkelsen viser også at foreldre er bekymret for at barna blir utsatt for mobbing og nettsjikane, og for at barna legger ut informasjon og bilder de senere vil angre på.

Bing sier at foreldrene som er bekymret, har god grunn til bekymring.

- Bekymringene er også nødvendige for å drive fram en god politikk på saksområdet, sier Bing.