- HISTORISK: Trond Giske er på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Trondheim sentrum. Foto: Ole-Morten Johansen / Dagbladet
- HISTORISK: Trond Giske er på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Trondheim sentrum. Foto: Ole-Morten Johansen / DagbladetVis mer

Fremdeles rødgrønt flertall i Trondheim

- Det går mot en historisk seier for Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opptellingen av stemmene i trønderhovedstaden Trondheim viser ved ti-tida i kveld at de rødegrønne beholder flertallet i byen. Arbeiderpartiet får 41,5 av stemmene i Trondheim. Se de nyeste tallene for Trondheim her.

- Det går mot en historisk seier for Arbeiderpartiet og Rita, sier Trond Giske til Adressa.

- Det blir første gang en og samme ordfører vinner tre valg på rad. Dersom Rita vinner, legger han til.

Opptellingen av stemmene viser imidlertid en nedgang for Arbeiderpartiet på 2,5 prosent sammenlignet med forrige kommunevalg i Trondheim.

Om resultatene fra ti-tida holder seg, får Høyre 25,1 prosent av stemmene i Trondheim. Det er en oppgang på over 10 prosent siden valget i 2007.

Høyres ordførerkandidat i Trondheim, Yngve Brox sa til Dagbladet i helga at 22. juli-terroren har gjort det vanskeligere for hans parti å få til et ordførerskifte.

- Alle tilbakemeldingene vi fikk i sommer var at befolkningen var klar for et skifte. I juni ledet vi med to mandater på målingene, sa Yngve Brox.

Ordfører Rita Ottervik fortalte at hun ikke tar noe for gitt.

- Jeg er optimist og det ser bra ut, men valg er valg. Meningsmålingene har spriket en del, og vi har mange småpartier som er med på å avgjøre dette, sa Ottervik.

ØKER: Opptellingen av stemmene i Trondheim viser klokka 22.00 mandag kveld at partiet har økt med over ti prosent siden 2007-valget. Foto: OIe-Morten Johansen, Dagbladet
ØKER: Opptellingen av stemmene i Trondheim viser klokka 22.00 mandag kveld at partiet har økt med over ti prosent siden 2007-valget. Foto: OIe-Morten Johansen, Dagbladet Vis mer