<strong>MISFORNØYDE:</strong> Skillet mellom fattig og rik - og svart og hvit - øker i Sør-Afrika, og halvparten av de unge og svarte sør-afrikanerne stemte ikke ved valget. På bildet er det ANC-tilhengere som demonstrerer, mens politiet forsøker å stoppe folkegruppa med tåregass. Foto: LARS EIVIND BONES
MISFORNØYDE: Skillet mellom fattig og rik - og svart og hvit - øker i Sør-Afrika, og halvparten av de unge og svarte sør-afrikanerne stemte ikke ved valget. På bildet er det ANC-tilhengere som demonstrerer, mens politiet forsøker å stoppe folkegruppa med tåregass. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Fremdeles svart-hvitt i Sør-Afrika

20 år etter at apartheid ble avskaffet i Sør-Afrika, er landet fremdeles et demokrati. Men det ulmer under overflaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige ukes valg i Sør-Afrika er det første siden Nelson Mandela, landets første svarte president og frihetsikon, døde.

Det markerer også at det er 20 år siden apartheid-regimet tok slutt. Men veien fram til likhet mellom svarte og hvite borgere er lang.

Arbeidsløsheten blant landets svarte befolkning har nådd 40 prosent. Enda verre er det blant landets unge.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer