Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fremme på Nordpolen

Ålesundsjenta har vært på alle verdens tak. - Helt fantastisk, sier hun fra Nordpolen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Akkurat nå står Cecilie Skog (31) og turkameratene Rolf Bae (31) og Per Henry Borch (35) på Nordpolen etter 49 dagers blodslit over råker og skruis fra Ellesmere Island i Canada.

Med det er ålesundsjenta den første kvinne i verden som har besteget alle sju verdensdelers høyeste fjell, samt «de tre poler» Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen.

Med Nordpol-ekspidisjonen skriver hun samtidig polhistorie ved å være den første kvinne som har gått fra fastlandet til Nordpolen.

- Et eventyr

- Det er helt fantastisk. Da det var to kilometer igjen gikk det opp for meg at vi faktisk ville klare det. Det er fullført. Og det er helt fantastisk å stå her, jubler Cecilie Skog.

På tre år har eventyreren gjort det ingen annen kvinne har gjort før henne. Og gjennom sin blogg her i Dagbladet.no har leserne fulgt hennes streben etter å nå toppene verden over.

- Selv om de sju toppene og tre polene er nådd er det fortsatt mange eventyr og drømmer som gjenstår. Så dette blir ikke min siste tur. Men nå kjenner jeg alt luften av nyutsprungne blomster i Stavanger, og ser frem til en sommer med mye jordbærspising og turer hjemme i Norge, sier hun fra polpunktet til Dagbladet.no.

Står værfast

EVENTYR: Celilie Skog og turvennene Per Henry Borch og Rolf Bae poserer nær Nordpolen. I dag morges var kameraet til Skog sporløst borte, og det ble derfor vanskelig å få et ferskt bilde fra selve polpunktet. Foto: Ekspedisjonen
EVENTYR: Celilie Skog og turvennene Per Henry Borch og Rolf Bae poserer nær Nordpolen. I dag morges var kameraet til Skog sporløst borte, og det ble derfor vanskelig å få et ferskt bilde fra selve polpunktet. Foto: Ekspedisjonen Vis mer

Skog forteller at det nå blåser kraftig på polpunktet, og at for tiden er fullstendig «white out» - altså snøfokk og null sikt.

Derfor er det usikkert når ekspedisjonen kan plukkes opp av helikopteret som skal ta dem til en russisk polarbase 90 kilometer unna. Derfra går turen til Svalbard og videre hjem til Norge.

- Det har blåst en kraftig sydlig vind i flere dager, så vi må bare avvente situasjonen og vurdere mulighetene fra time til time. Men vi har kost oss med dobble matrasjoner de siste to dagene, og er snart tomme for både mat og drivstoff. Derfor er vi ikke særlig lystne på å gå, ler hun.

Enorme utfordringer

For bare fire måneder siden stod hun på Sydpolen. skituren til Nordpolen har vært en helt annen opplevelse.

- Den eneste likheten har vel vært at fremkomstmiddelet har vært ski og staver. Jeg liker ikke å sammenligne, men må innrømme at Nordpolen har vært mer spennende, sier hun.

- Det er så uforutsigbart med polisen som er i konstant drift. Det er en helt annen tur og opplevelse med råker og skruis, forteller hun.

Ringte mor

Fremme på Nordpolen

Mor var selvfølgelig den første hun ringte da hun kom fram til planetens absolutte nordpunkt.

- Hehe, ja, hun var selvfølgelig lettet. Jeg skjønner at det ikke alltid har vært enkelt for de der hjemme. Nå gleder jeg meg veldig til å komme hjem og tilbringe mer tid med familie og venner, sier Cecilie Skog til Dagbladet.no.

REKORD: Her legger ekspedisjonen ut fra Ward Hunt på Ellesmere Island i Canada. Polpunktet ble nådd på 48 dager og 22 timer. Ekspedisjonen knuste dermed den tidlige rekorden på ruta, som var 60 dager.
FREMME: Rolf Bae (31).
FREMME: Per Henry Borch (35).
FREMME: Cecilie Skog (31).
UTFORDRENDE: Skog innrømmer at Nordpolekspedisjonen har blitt mer spenningsfyllt enn turen til Sydpolen for fire måneder siden. Råker og skruis bød på store utfordringer for eventyrerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling