Fremmede steiler: - Hva har skjedd?

Da Aspen ble født, hadde mora ingen anelse om hva som lå i vente.

VEKKER OPPSIKT: Øynene til ett år gamle Aspen får fremmede til å lure. Nå forteller mora årsaken. Foto: Jam Press
VEKKER OPPSIKT: Øynene til ett år gamle Aspen får fremmede til å lure. Nå forteller mora årsaken. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hva har skjedd med øynene hennes»? Det spørsmålet får mamma Allison Schuelke (25) jevnlig når fremmede møter lille Aspen (1) for første gang.

- La skylda på meg selv

Da Aspen ble forløst ved keisersnitt i mars 2022, hadde mora ingen anelse om hva som lå i vente. Det skriver nyhetsbyrået Jam Press.

- Da legene fortalte meg at noe ikke var helt som det skulle, ble jeg veldig redd for det ukjente. Jeg var redd for hva som ville skje med henne, og hva det kom til å bety for familien, forteller den amerikanske 25-åringen.

Legene oppdaget raskt at babyen hadde tåkete øyne, og bare fem dager gammel ble hun diagnostisert med en rekke tilstander:

Lille Aspen ble født med ekstrem glaukom (grønn stær), grå stær og aniridia, en øyetilstand som gjør at hun mangler øyets iris.

- Legen sa det var det nest verste tilfellet han noensinne hadde sett, og at prognosene for synet hennes ikke var gode. Jeg følte meg nedslått, for jeg har også grønn stær - og jeg la skylda på meg selv, sier Allison.

Hvis trykket inne i øyet blir for høyt over tid kan synsnerven bli skadd, skriver Lommelegen. Dette kalles grønn stær. Begge øynene blir vanligvis rammet, men ofte i forskjellig grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer