Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fremskritt for Frp

Alle andre partier går tilbake eller står på stedet hvil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiet går fram 4 prosentpoeng på Opinions partibarometer for desember. Det vil si at hele 24,8 prosent sier de ville stemt Frp om det var valg nå.

- Det er veldig hyggelig for Frp at vi har stabil tillit i befolkningen, kommenterer nestleder og parlamentarisk leder Siv Jensen til Aftenposten.

SV er partiet som går mest tilbake, hele 1,7 prosentpoeng. De andre partiene opplever tilbakegang eller står likt som i forrige måned.

Om dette var et stortingsvalg ville det bety at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV ville ha mistet flertallet sitt på Stortinget.


- Målingen viser at Frps sterke stilling ikke er et blaff, sier forskningsleder og professor Bernt Aardal til avisen, og påpeker at økningen fra forrige måned er større enn feilmarginen og dermed signifikant.

Aardal mener ikke det er en konkret hendelse som har ført til resultatet, men tror John Alvheims nylige bortgang kan ha medført en viss sympatireaksjon. 

Derimot tror mener han den høye oppslutningen er en langsiktig trend for partiet. Ifølge forskeren har Frp mulighet til videre økt oppslutning ved å kapre misfornøyde velgere fra de rødgrønne.

FORNØYD:</B> Siv Jensen her fotografert etter etter åpningen av det 150. ordentlige Storting tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!