Fremskritt uten fremtid

Herved offentliggjøres et nytt folkeparti, vi har kalt det FrP2 – Fremtidspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skriv leserkommentar

Slik kommer du i gang med navn og bilde i debatten

Fremskrittspartiet. Smak litt på ordet. Fremskritt. Videre. Mer. Større. Raskere. Rikere. Det er lett å la seg bli revet med, hvem ønsker vel ikke fremskritt? Opplysningsidealene sitter i ryggmargen på det moderne mennesket.

Fristelsens eple

Det er fremover vi går, stadig fremover, med Frp i spydspissen for vår marsj gjennom verden og historien. Trampende i stykker gress og blomster på vår vei, med CO2 dampende ut fra våre munner, med oljepenger i lommene og glis bredere enn enhver TV-predikant.

I hånden et eple. Frp-eplet. Eplet fra kunnskapens tre, det som Eva gav Adam å spise av, fristelsens eple, det som gav kunnskap om godt og vondt, men som førte til forvisning fra Paradis. Vitenskapens frukt. Fremskritt og vitenskap har gått hånd i hånd de siste par hundre år. Og det er vitenskapen som nå taler, men fremskrittets parti vil ikke høre.

Uteble

Tirsdag 4. september. Det er folkemøte i Tromsø, direktesendt på NRK1. Temaet er klima. Politikere fra alle de store partiene er representert i panelet, bortsett fra ett: Fremskrittspartiet, det eneste av partiene som fortsatt tviler på om den globale oppvarmingen er menneskeskapt, og dermed det eneste virkelige opposisjonspartiet i klimadebatten.

FRISTELSENS EPLE: Siv Jensen foran Frps logo. I denne leserkommentaren sammenligner Sveinung Gundersen logoen med eplet som fristet Eva og Adam i paradis og førte dem ut i ulykken.
FRISTELSENS EPLE: Siv Jensen foran Frps logo. I denne leserkommentaren sammenligner Sveinung Gundersen logoen med eplet som fristet Eva og Adam i paradis og førte dem ut i ulykken. Vis mer

Programlederne i NRK er ikke dumme, de vet at konflikt selger, de har antakelig jobbet iherdig med å få en representant fra FrP å stille, men det er selvsagt nytteløst. Partiet har alt å tape og ingenting å vinne med å møte opp. De vet at miljøprogrammet deres vil bli slaktet av de andre politikerne. Ved å ikke stille opp, vet de at folk flest i de tusen hjem blir sittende og tenke følgende: Alle politikerne kappes jo bare om å pålegge miljøavgifter og utslippskrav, og så er det ingen som sier i fra. Pokker heller, jeg stemmer FrP!

Menneskeskapt

Det er ikke sånn at 2000 forskere har sittet i møter hos FN og bestemt seg for at klimaproblemene er menneskeskapt. Det som skjer er at mange tusen forskere verden over driver fullstendig uavhengig forskning på ulike aspekter av klimaet.

Resultatene blir grundig evaluert av andre forskere, for så å bli publisert i vitenskapelige tidsskrift. Noen hundre av de mest anerkjente forskerne møtes så i klimapanelet, med noen års mellomrom, for å sammenfatte og trekke konklusjoner. I 2007 er konklusjonen krystallklar: Den globale oppvarmingen er menneskeskapt. Oppfordringen til politikerne er like klar: Noe må gjøres, og det fortere enn svint! Likevel sitter FrP fortsatt på gjerdet. Det er ikke sikkert at klimaproblemene er menneskeskapte, mener de. Og hvis det, mot formodning, viser seg å være menneskene har skylda, så er de andre landene som må redusere utslippene først.

Pengenes framskritt

Dermed har det blitt fullstendig tydelig: Fremskrittspartiet kan ikke lenger forsvare bruken av ordet “fremskritt” i navnet sitt, om de noen gang har kunnet det. Det fremskritt de snakker om, er ikke det vitenskapelige fremskritt, det er ikke fremskritt for menneskeheten, og heller ikke fremskritt for dyr og natur. Det er pengenes fremskritt de snakker om.

Det er det fremskritt som innebærer at folk flest, det vil si oss i det rike nord, kan kose seg i sin lune tilværelse, med bil og kjøpesentre og endeløs underholdning, mens bakmennene kan sitte og telle penger. Partiet har utspilt sin rolle. Det fremskrittet de snakker om, har ikke fremtiden for seg. Fremtiden er en verden der klimautfordringene er løst, der energien er fornybar og mennesket ikke lenger driver rovdrift på kloden.

På tide å bytte ut Frp

Det er dermed på tide å bytte ut FrP. Herved offentliggjøres et nytt folkeparti, vi har kalt det FrP2 – Fremtidspartiet (du må være innlogget på Facebook for å nå denne siden). Vi har til og med et fengende slagord: “Fordi folk flest fortjener bedre!” Vi er ennå ikke et stort parti. Vi har bare eksistert en uke, foreløpig bare på Facebook, og har i skrivende stund 65 medlemmer.

Vi har ikke meldt inn lister til lokalvalget, og heller ikke profilert oss med stands og i debatter. Men alt må starte et sted. For effektive klimatiltak krever kunnskap og vilje til prioritering, og det er ønsketenkning å tro at FrPs representanter vil skaffe seg kunnskapen og viljen i overskuelig fremtid. De er derfor på tide at de byttes ut.

Så, til slutt: Stem miljø – Stem FrP2! (Eller stem på et av de andre miljøbevisste partiene inntil vi får stilt til valg med egen liste.)

NYTT PARTI:</B> Slik ser logoen til Fretidspartiet 2 ut.