Fremskrittsparti-topp vedder en øl på at medlemsflukten stopper

Bakrus for Fremskrittspartiet får partitopp til å vedde med Klassekampen.

OPTIMISTISK: - Etter en periode med medlemsnedgang ser vi nå forsiktige tegn til at vi vokser igjen, sier Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen til Klassekampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OPTIMISTISK: - Etter en periode med medlemsnedgang ser vi nå forsiktige tegn til at vi vokser igjen, sier Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen til Klassekampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig færre betaler de 350 kronene det i følge Fremskrittspartiets hjemmeside koster å bli medlem i partiet.

Nå melder Klassekampen at partileder Siv Jensen mistet over tre tusen medlemmer bare i fjor, og at hvert femte medlem har forlatt partiet siden  2009.

Samtidig risikerer partiet å miste halvparten av sine seter på Stortinget, ifølge Aftenpostens partibarometer som lages av Respons. Blir valgoppslutningen like dårlig som målingens 11,9 prosent, mister partiet 21 av dagens 41 representanter på Stortinget.

Vedder øl Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen tror tilbakegangen i medlemstallet nå er i ferd med å stoppe opp.

- Jeg vedder gjerne en øl med Klassekampen på at vi snur nedgangen i år. Men jeg drikker ikke, så i alle tilfeller blir det du som får den ølen, sier Olsen når Klassekampen konfronterer ham med de sviktende medlemstallene.

Heller ikke det dårlige partibarometeret får partiledelsen til å miste motet.

- Jeg vet mange bestemmer seg i siste liten, og vi kommer til å stå på hver eneste dag frem til valget, sier partileder Siv Jensen til Aftenposten.

Tror det snur
Ifølge Klassekampen har tilbakegangen i medlemstallet kommet etter en årrekke da Fremskrittspartiet som eneste norske parti hadde sterk vekst.

Rekordvalget i 2009 sørget for 22876 medlemmer. Nå har dette tallet krympet til 18888 medlemmer, stadig ifølge Klassekampen. Dermed er medlemstallet tilbake på 2006-nivå.
 
- Etter en periode med medlemsnedgang ser vi nå forsiktige tegn til at vi vokser igjen. Vi skulle selvsagt sett at vi ikke mistet medlemmer, men dette er ikke slutten for Fremskrittspartiet, sier Per Arne Olsen til Klassekampen.

Det går ikke fram av artikkelen om avisa har akseptert øl-veddemålet med Per Arne Olsen, som for øvrig gir seg som nestleder i Fremskrittspartiet under landsmøtet på Gardermoen neste helg.

FORVENTER OPPGANG: Fremskrittspartiets Per Arne Olsen satser på en ny opptur, og vedder om øl med Klassekampen. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
FORVENTER OPPGANG: Fremskrittspartiets Per Arne Olsen satser på en ny opptur, og vedder om øl med Klassekampen. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer