Fremskrittspartiet åpner for mer hvalfangst

Vil ha fangst på andre arter enn vågehval.

VIL HA MER FANGST: Frps fiskeripolitiske talsperson Bengt Rune Strifeldt mener vi må høste av hele næringskjeden i havet og åpner for fangst på andre hvalarter enn vågehval. Her er en finnhval avbildet. Foto: Adam Butler / NTB scanpix
VIL HA MER FANGST: Frps fiskeripolitiske talsperson Bengt Rune Strifeldt mener vi må høste av hele næringskjeden i havet og åpner for fangst på andre hvalarter enn vågehval. Her er en finnhval avbildet. Foto: Adam Butler / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frps fiskeripolitiske talsperson Bengt Rune Strifeldt åpner for fangst på andre hvalarter enn vågehval.

- Sterke internasjonale krefter har jobbet mot hval- og selfangst. Vi må løfte debatten og få inn mer fakta, sier han til NRK.

Bærekraftig uttak

Strifeldt, som sitter i næringskomiteen på Stortinget, mener at havpattedyrene er fiskernes største konkurrenter når det gjelder den nordatlantiske torskebestanden.

- Hele næringskjeden til sjøs må beskattes. Vi har gode tall på hvalbestanden og hvordan den utvikler seg, og uttak må skje bærekraftig, sier han om saken som først ble omtalt av Fiskeribladet.

Faggruppeleder for sjøpattedyr ved Havforskningsinstituttet, Tore Haug, sier at vågehvalen ikke spiser så mye torsk.

- Den spiser riktignok mye av det torsken spiser. Vi har sett at i gitte tilfeller, i konkurranse med vågehval, så vinner torsken, sier han.

1278 vågehval

Strifeldt mener det må kunne drives fangst på andre hvalarter enn vågehval, og han åpner også for selfangst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer