Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fremskrittspartiet er mitt og Elis livsverk

- Det er bare deilig å være Frp-er for tiden, sa Carl I. Hagen i sin aller siste tale som partiformann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den abdiserende Frp-kongen startet landsmøtetalen med å skamrose kona Eli, og avsluttet med å proklamere at Frp har statsministeren i Norge etter valget i 2009.

Gråtkvalt Eli

- Jeg og min kone, min elskerinne og min sekretær, Eli, har vært heldige og fått jobbe sammen siden vi giftet oss. Vi har reist land og strand rundt og opplevd mye. Uten henne hadde jeg ikke klart dette, sa Hagen, mens den profilerte livsledsageren satt i salen med tårer i øynene.

Hun ble også dratt fram da partiformannen, kledd i dress med rosa slips og struttende av autoritet og selvtillit, skulle oppsummere sine 28 år i partiet.

- Jeg har sett på Frp litt som mitt og Elis livsverk, konstaterte Hagen.

Spania-sykehjem, bensin og veier

Men bare et par minutter av den timelange talen ble brukt på personlige betraktninger. I en nøye lagt opp terping på Frps viktigste politiske saker, var mesteparten av forestillingen rettet direkte til partisekretær Martin Kolberg i Ap, referert til med fornavn.

Han fikk gjennomgå for at han i forkant av siste stortingsvalg uttalte at Ap skulle «knekke koden» til Frp.

- Fremskrittspartiet er mitt og Elis livsverk

- Det er ikke noen kode å knekke, Martin, raljerte Hagen, før han tok for seg Frps drømmer om sykehjem i syden med norsktalende ansatte, lavere bensinavgifter, bevæpnet politi, økt bruk av oljepenger, veiutbygging - og kraftige restriksjoner på innvandring.

- Nå har Bjarne Håkon Hanssen uttalt at integrering av innvandrere er det viktigste politiske spørsmålet i Norge. Tenk om Gro Harlem Brundtland, Kåre Willoch og andre hadde hørt på oss i tide!

- Får statsministeren i 2009

Hagen manet også fram avdøde John Alvheim flere ganger for å minne publikummet til den tv-sendte avskjeden om partiets «kamp for syke og gamle». Samtidig pekte den snart avgåtte partibyggeren fram mot neste stortingsvalg.

- Vi må stålsette oss, og være forberedt på at det også kan gå nedover, sa han først, men la ikke en demper på forsamlingens drømmescenario.

- Egentlig er det bare deilig å være Frp-er for tiden. Vi er et parti i harmoni med seg selv. Etter valget i 2009 gleder vi oss alle til det blir en Frp-statsminister, jublet Hagen, ikke uventet til stående applaus.

- Fremskrittspartiet er mitt og Elis livsverk
I SITT ESS: I sin siste sceneopptreden som partiformann talte Carl I. Hagen som vanlig nesten uten hjelp av manus. Foto: SCANPIX
I SITT ESS: I sin siste sceneopptreden som partiformann talte Carl I. Hagen som vanlig nesten uten hjelp av manus. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>RØRT TIL TÅRER:</B> Carl I. Hagens hyllest til kona, elskerinnen og sekretæren fikk trampeklapp på landsmøtet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling