Fremskrittspartiet tilbake på målinger

Frp går i desember tilbake til en velgeroppslutning på omtrent 20 prosent. Arbeiderpartiet er det klart største partiet, viser to nye partimålinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en måling gjort av Opinion for Aftenposten og NRK har Ap en framgang på 2,9 prosentpoeng til 29,3 prosent av velgerne i forhold til målingen som ble gjort rett etter budsjettforliket for to uker siden. Oppslutningen er partiets høyeste siden vinteren 2001.

På en annen måling, gjort av Sentio-Norstat for Klassekampen, Nationen og Dagen, har Arbeiderpartiet en oppslutning på 26,1 prosent. Det er en framgang på 0,4 prosentpoeng siden november.

For Frp viser Opinions desembermåling en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng til en oppslutning på 19,4 prosent. Trenden bekreftes av Sentio-Norstats måling der Frp får en oppslutning på 20 prosent, noe som er en tilbakegang på 2,3 prosentpoeng fra forrige måned.

Det er visse avvik mellom målingene, som viser en oppslutning for Høyre på 14,4 prosent (Sentio-Norstat) og 16,7 prosent (Opinion), for SV 18,7 og 16,5 prosent, for KrF 7,2 og 6,0 prosent, for Sp 4,9 og 5,5 prosent, og for V 3,0 og 3,1 prosent.

(NTB)