Fremskynder E6-utbyggingen

Oslo-Gøteborg på firefelts vei i 2008. Et år før tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble den 7 kilometer lange strekningen på E6 mellom Halmstad og Patterød i Østfold åpnet av samferdselsminister Torild Skogsholm.

- Vi ser nå resultatet av den sterke satsningen som pågår på E6 mellom Oslo og Svinesund. Dette er en viktig veg for næringslivet og verdiskapningen - ikke bare i Akershus og Østfold, men i hele landet, sa samferdselsministeren.

I forbindelse med veiåpningen offentliggjorde Skogsholm at regjeringen går inn for at utbyggingen på deler av strekningen fra Oslo til Svinesund skal fremskyndes med enda et år. I Akershus skal veien være ferdig i 2009, og dermed kan bilistene glede seg over at man er ett skritt nærmere en firefelts vei fra Oslo til Göteborg.

- Som samferdselsminister har jeg lagt vekt på å framskynde utbyggingen av det høytrafikkerte, ulykkesutsatte stamveinettet til motorvei med midtdeler, utdypet Skogsholm.

I sin åpningstale gjorde hun klart at trafikksituasjonen på strekningen mellom Oslo og Svinesund har i lenger tid vært uholdbar og preget av mange ulykker, siden veien ikke har vært tilpasset den høye trafikkbelastningen.

20 KILOMETER NY VEI: Samferdselsminister Torild Skogsholm er på god vei til å oppfylle sin del av den felles norsk-svenske ambisjonenen om fire felt på E6 helt fra Oslo til Göteborg innen 2009. Her fra åpningen av Svinesundbruen i 2001.