Fremskynder E6-utbyggingen

Oslo-Gøteborg på firefelts vei i 2008. Et år før tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble den 7 kilometer lange strekningen på E6 mellom Halmstad og Patterød i Østfold åpnet av samferdselsminister Torild Skogsholm.

- Vi ser nå resultatet av den sterke satsningen som pågår på E6 mellom Oslo og Svinesund. Dette er en viktig veg for næringslivet og verdiskapningen - ikke bare i Akershus og Østfold, men i hele landet, sa samferdselsministeren.

I forbindelse med veiåpningen offentliggjorde Skogsholm at regjeringen går inn for at utbyggingen på deler av strekningen fra Oslo til Svinesund skal fremskyndes med enda et år. I Akershus skal veien være ferdig i 2009, og dermed kan bilistene glede seg over at man er ett skritt nærmere en firefelts vei fra Oslo til Göteborg.

- Som samferdselsminister har jeg lagt vekt på å framskynde utbyggingen av det høytrafikkerte, ulykkesutsatte stamveinettet til motorvei med midtdeler, utdypet Skogsholm.

I sin åpningstale gjorde hun klart at trafikksituasjonen på strekningen mellom Oslo og Svinesund har i lenger tid vært uholdbar og preget av mange ulykker, siden veien ikke har vært tilpasset den høye trafikkbelastningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer