FRUKTPYNTET: Denne jentekjolen for barn ble tatt dårlig imot, da det først sto fristelse istedet for fruktpyntet. Foto: Skjermdump. 
FRUKTPYNTET: Denne jentekjolen for barn ble tatt dårlig imot, da det først sto fristelse istedet for fruktpyntet. Foto: Skjermdump. Vis mer

«Fremstå som en fristelse», skrev Lindex om denne barnekjolen. Nå legger de seg langflate

Forklarer uheldig formulering med oversettelsesglipp. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SV-politiker og småbarnsmor Gina Barstad i Bergen skvatt da hun i går kom over en Lindex-annonse som reklamerte for en barnekjole.

Kjolen finnes i størrelsene 99-122, og er altså beregnet på små barn. Det skulle man imidlertid ikke tro hvis man leste reklameteksten i går kveld.

«Fremstå som en fristelse i denne myke jerseykjolen. Velg mellom knallgule sitroner og søte, røde kirsebær», sto det da i produktinformasjonen.

- Jeg leser ikke noe annet enn at det er seksualisering av barn, sier politikeren til Bergensavisen, som først omtalte saken.

Overfor Dagbladet utdyper hun kritikken:

- Grunnen til at jeg reagerte så kraftig umiddelbart, er såklart fordi det er en bransje som hele tiden utfordrer noen grenser. Lindex har tidligere måtte trekke bikinioverdeler for ettåringer, og jeg synes klesbransjen må ta innover seg at det er barneklær de lager og ikke små voksenklær.

Markedssjef Nina Haugen i Lindex sier formuleringen er en oversettelsesglipp:

- På den svenske siden står det fruktig, og på engelske står det fruity, så det er rett og slett bare en glipp i oversettelsen, forklarer hun.

Teksten var endret da Dagbladet tok kontakt fredag morgen. Nå er ordet fristelse byttet ut med «fruktpyntet».

- Vi tar tilbakemeldingene vi får. Det er dumt at det ble sånn, sier Haugen.

Småbarnsmor Gina Barstad er glad for at Lindex nå beklager hendelsen, og at teksten er endret.

Samtidig sier hun følgende:

- Jeg har vært i småbarnsavdelinger og funnet skinnminiskjørt til toåringer, så om det var en tabbe denne gangen, tenker jeg at min hovedkritikk av bransjen står, sier hun.