Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fremstående kosovo-serbisk politiker drept

Den fremstående kosovo-serbiske politikeren Oliver Ivanovic er skutt og drept av ukjente gjerningsmenn foran partihovedkvarteret i Mitrovica.

DREPT: Kosovo-serberen Oliver Ivanovic tok til orde for samarbeid med albanerne. Han fortalte NTB i 2008 at han var personlig populær, men at folk ikke turte å stemme på ham. Her er han avbildet sammen med franske tropper i Kosovska Mitrovica i 2004. Foto: Pier Paolo Cito / AP / NTB Scanpix
DREPT: Kosovo-serberen Oliver Ivanovic tok til orde for samarbeid med albanerne. Han fortalte NTB i 2008 at han var personlig populær, men at folk ikke turte å stemme på ham. Her er han avbildet sammen med franske tropper i Kosovska Mitrovica i 2004. Foto: Pier Paolo Cito / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har blitt informert om at han ble skutt og drept på stedet og at forsøk på gjenoppliving på sykehus i Mitrovica ikke lyktes, sier Ivanovics advokat Nebojsa Vlajic til AFP.

Advokaten og Ivanovics parti opplyser at politikeren ble skutt av gjerningsmenn i en bil idet han ankom partikontoret tirsdag morgen.

Serbisk statlig fjernsyn opplyser at president Aleksandar Vucic har innkalt til sikkerhetsmøte etter drapet.

64-åringen ble ansett for å være en moderat politiker i etnisk delte Mitrovica. Han var blant de viktigste politikerne i den tidligere serbiske provinsen og tok til orde for samarbeid med albanerne.

EKSPLOSJON: Nato-soldater undersøker skadene på Oliver Ivanovic' bil etter et bombeangrep i Kosovska Mitrovica i 2005. Foto: Zvezdan Djukanovic / AP / NTB Scanpix
EKSPLOSJON: Nato-soldater undersøker skadene på Oliver Ivanovic' bil etter et bombeangrep i Kosovska Mitrovica i 2005. Foto: Zvezdan Djukanovic / AP / NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med NTB i 2008 sa Ivanovic, som var personlig populær, at folk ikke turte å stemme på ham fordi de var redde og frustrerte.

Ivanovic, som tidligere tilhørte det sosialdemokratiske partiet i Kosovo, har vært serbisk minister for Kosovo. Han ble i en domstol i Kosovo dømt for krigsforbrytelser under krigen i 1998 og 1999. Dommen ble satt til side og saken skulle nå være under gjenopptakelse.

Kosovo erklærte uavhengighet i 2008.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!