- Fremstår ikke som åpenbart syk

Trippeldrapssiktet (44) varetektsfengslet i fire uker. Orket ikke å møte opp i retten selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 44-åringen fra Irak, som er siktet for å ha drept sin kone (34) og deres to sønner på 1 og 5 år i Bjerkealleen på Grefsen i Oslo, samtykket i dag til fire ukers varetektsfengsling.

44-åringen møtte selv ikke opp under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag.

- Han er såpass preget av situasjonen og den tragiske hendelsen at han valgte å ikke møte i dag, sier mannens forsvarer, Solveig Høgtun, til Dagbladet.no.

Det vurderes fortløpende om mannen skal få legebistand, og siktede er orientert om alle sine muligheter for hjelp, men det er foreløpig ikke gjort noen tiltak i forhold til dette.

Nabovitne: - Prøvde å snakke med ham, men fikk aldri svar

Avhør først til uka
- Vi har ikke snakket med siktede i like stor grad som forsvareren. Han sa han ikke ønsket å stille i retten i dag. Han ønsket heller ikke å la seg avhøre i dag. Han oppga ikke noe grunn til dette, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller i oslopolitiet til Dagbladet.no.

- Fremstår han veldig preget og syk?

- Nei, han fremstår ikke som åpenbart syk, men ønsker ikke å la seg avhøre på nåværende tidspunkt, men han har varslet at han ønsker å avgi forklaring, sier politiadvokaten.

Politiet håper å kunne starte avhørene til uka, men det er ikke sikkert det går i orden.

- Det er fornuftig og viktig å vente med å starte avhørene til han er klar for det. Når det blir er foreløpig usikkert, sier advokat Høgtun.

VARETEKTSFENGSLET: 44-åringen fra Irak samtykket i dag til fire ukers varetektsfengsel, siktet for trippeldrapet på Grefsen torsdag denne uka. Mannen møtte selv ikke opp i Oslo tingrett. Foto: Torbjørn Grønning
VARETEKTSFENGSLET: 44-åringen fra Irak samtykket i dag til fire ukers varetektsfengsel, siktet for trippeldrapet på Grefsen torsdag denne uka. Mannen møtte selv ikke opp i Oslo tingrett. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Kom sammen til Norge
I Oslo tingrett i dag ble 44-åringen underlagt brev- og besøksforbud for hele varetektsperioden. I to av ukene må han belage seg på fullstendig isolasjon og medieforbud.

- Vi ønsker å holde ham i varetekt på grunn av bevisforspillelsesfaren. Vi ønsker ikke at han skal få mulighet til å påvirke andre vitner, sier politiadvokat Møller.

Politiet tror også det er en nærliggende fare for at 44-åringen vil rømme landet dersom han slippes fri.

- Han har en svak tilknytning til Norge. Han var borte fra Norge siden 2002 da han kom tilbake i mai i år. Dermed mener vi det er nærliggende å tro at han vil rømme til Irak eller et annet land dersom han ikke fengsles. Særlig med tanke på den lange straffen han risikerer her i Norge, sier Møller.

Politiet tror siktede kom til Norge sammen med sine to sønner og kona (34) i mai i år. Han fikk innvilget visum 11. mai i år. 19. mai flyttet familien inn i Bjerkealleen 14.

Politiet tror de to guttene på 1 og 5 år ble født i Irak.

- Fremstår ikke som åpenbart syk
BJERKEALLEEN 24: Huset der trippeldrapet skjedde.