FAREN GODTAR FENGSLING: Gjermund Cappelen samtykker til videre varetektsfengsling, mens sønnen ønsker seg løslatt.
Foto: Privat
FAREN GODTAR FENGSLING: Gjermund Cappelen samtykker til videre varetektsfengsling, mens sønnen ønsker seg løslatt. Foto: PrivatVis mer

Fremstiller Cappelens sønn for varetekt

Krever å bli løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Hasjsiktede Gjermund Cappelens 26 år gamle sønn blir i Asker og Bærum tingrett i dag framstilt for varetektsfengsling. Han har sittet i varetekt siden han ble pågrepet rett før jul i fjor, da han var på vei til Amsterdam med tre millioner kroner i bilen.

26-åringen vil begjære seg løslatt i retten i dag. Sønnen erkjenner heleri. Rettsmøtet skulle etter planen starte klokka 10.30, men er 15 minutter utsatt etter at 26-åringens forsvarer mottok nye klausulerte dokumenter bare minutter før rettsstart.

- Han har erkjent at det var penger som faren hadde plassert i bilen, og som han skulle kjøre ut, men har forklart at han ikke visste hvor pengene stammet fra, sa henne forsvarer, advokat Marijana Lozic til Dagbladet i går.

- Han sier han ikke har gjort noen slike turer tidligere, sa hun.

En kamerat av 26-åringen skulle være med på turen, som ifølge Lozic var planlagt lenge.

- Han skulle på en konsert i Amsterdam sammen med en kamerat, og turen var planlagt lenge før dette med pengetransport kom på banen.  Det var en helt vanlig guttetur, og de skulle på konsert med en felles bekjent der. Jeg har fått dobbeltsjekket, og det stemmer at konserten var den dagen, opplyste Lozic til Dagbladet.

Den oppgitte konserten startet ifølge konsertlokalets program kl. 23 fredag 20. desember.

26-åringen har blitt avhørt av Spesialenheten for politisaker, og forklart seg om det han vet om farens kontakt med den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen. Han har da forklart at han visste at faren var involvert i hasjhandel.

KREVER FENGSLING: Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe reprsenterer påtalemyndigheten under dagens fengslingsmøte mot sønnen til Cappelen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KREVER FENGSLING: Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe reprsenterer påtalemyndigheten under dagens fengslingsmøte mot sønnen til Cappelen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer