Fremstilles i Stavanger i morgen

David Toska godtar trolig varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Mye tyder på at rettsmøtet vil foregå uten hovedpersonen til stede.

Politiadvokat Karsten Monsen sier til Dagbladet.no at Toska sannsynligvis vil godta fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll. Dermed kan fengslingsmøtet foregå som en såkalt kontorforretning, altså på kammerset med bare dommer, politi og advokat til stede.

- Vi ser ikke behov for noe rettsmøte, og forsvarer har gitt klare signaler om at han ikke ønsker det. Men det er også litt opp til dommeren å bestemme, sier Monsen.

- Hva betyr det at Toska nå kommer til Norge og er i politiets varetekt her hjemme?

- Det er en fordel at flest mulig av de som eventuelt blir tiltalt i saken, er i landet og kan delta i rettssaken i september. Toska har dessuten ikke blitt avhørt av norsk politi ennå. Denne prosessen kan vi også starte på nå, sier Monsen.

Toska ble arrestert i Spania etter å ha vært på rømmen siden ranet av Norsk kontantservice i Stavanger i april i fjor. Han ble arrestert i Malaga 5. april, på årsdagen etter ranet.

NRK meldte tidligere denne uka at Toska var på vei til Norge. Han samtykket mandag til utlevering i et rettsmøte i en spansk domstol.

Toska skal fremstilles for vareteksfengsling i morgen klokka 12.00.

FENGSLES I STAVANGER:  David Toska vil trolig godta varetektsfengsling når han framstilles i Stavanger i morgen. Foto: SCANPIX
FENGSLES I STAVANGER: David Toska vil trolig godta varetektsfengsling når han framstilles i Stavanger i morgen. Foto: SCANPIX Vis mer