Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

French blir ikke overført til sykehus

Drapstiltalte Joshua French har fått legesjekk, men må bli i fengselet selv om han skal være alvorlig syk.

MÅ BLI I FENGSEL: Rettsaken mot drapstiltalte Joshua French hvor aktor Nkulu holder sin prosedyre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MÅ BLI I FENGSEL: Rettsaken mot drapstiltalte Joshua French hvor aktor Nkulu holder sin prosedyre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Frenchs norske advokat, Hans Marius Graasvold, som onsdag kveld opplyser dette til VG.

- I løpet av de siste 24 timene har kongolesiske leger observert ham i fengselet, uten at de oppfatter alvoret. De mener han ikke trenger noen hjelp, selv om han er akutt syk, sier advokaten.

Graasvold samarbeider med Utenriksdepartementets utsendte representant for å få Joshua French til sykehus etter at nordmannen virket uvel gjennom hele rettsdagen tirsdag - før han helt mot slutten kastet opp i en pose og stormet ut i fengselets luftegård.

Joshua French er tiltalt for drap på cellekameraten Tjostolv Moland i Ndolo-fengselet i Kinshasa. Dom i saken faller tirsdag i neste uke.

NTB

Hele Norges coronakart