Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

French hevder han ble torturert og forsøkt drept

Furuholmen ber FN om å etterforske behandlingen.

JOSHUA FRENCH skriver i et brev til FN at han er blitt torturert og forsøkt drept i fengsel.  Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
JOSHUA FRENCH skriver i et brev til FN at han er blitt torturert og forsøkt drept i fengsel. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Advokat Morten Furuholmen ber FN om å etterforske behandlingen av drapsdømte Joshua French og Tjostolv Moland i Kisangani. I et brev til FN skriver French at han er blitt torturert og forsøkt drept i fengselet.


Brevet, der French skriver i detalj om at han er torturert og utsatt for drapsforsøk, blir sendt til FNs høykommissær for menneskerettigheter, melder NRK.

Advokat Morten Furuholmen ber FN om å etterforske saken.

- French beskriver det han selv og Moland har vært utsatt for siden pågripelsen i mai. Det er blant annet snakk om grove trusler, vold og peking med skytevåpen i avhør, sier Furuholmen til NTB.

Han forventer at FN vil igangsette etterforskning av den kongolesiske stat.

- Jeg regner med at FN vil ta dette seriøst. French beskriver forferdelige forhold og brudd på menneskerettighetene av ganske grov karakter, sier Furuholmen.

De to nordmennene ble pågrepet i mai i år, mistenkt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. French og Moland ble begge dømt til døden for drap, drapsforsøk, spionasje, væpnet ran og forsøk på å danne et kriminelt forbund i første runde av rettssaken. Denne dommen ble opprettholdt av ankedomstolen i desember.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media