French hevder han ble torturert og forsøkt drept

Furuholmen ber FN om å etterforske behandlingen.

JOSHUA FRENCH skriver i et brev til FN at han er blitt torturert og forsøkt drept i fengsel.  Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
JOSHUA FRENCH skriver i et brev til FN at han er blitt torturert og forsøkt drept i fengsel. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Advokat Morten Furuholmen ber FN om å etterforske behandlingen av drapsdømte Joshua French og Tjostolv Moland i Kisangani. I et brev til FN skriver French at han er blitt torturert og forsøkt drept i fengselet.

Brevet, der French skriver i detalj om at han er torturert og utsatt for drapsforsøk, blir sendt til FNs høykommissær for menneskerettigheter, melder NRK.

Advokat Morten Furuholmen ber FN om å etterforske saken.

- French beskriver det han selv og Moland har vært utsatt for siden pågripelsen i mai. Det er blant annet snakk om grove trusler, vold og peking med skytevåpen i avhør, sier Furuholmen til NTB.

Han forventer at FN vil igangsette etterforskning av den kongolesiske stat.

- Jeg regner med at FN vil ta dette seriøst. French beskriver forferdelige forhold og brudd på menneskerettighetene av ganske grov karakter, sier Furuholmen.

De to nordmennene ble pågrepet i mai i år, mistenkt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. French og Moland ble begge dømt til døden for drap, drapsforsøk, spionasje, væpnet ran og forsøk på å danne et kriminelt forbund i første runde av rettssaken. Denne dommen ble opprettholdt av ankedomstolen i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer