SPISER IGJEN:  Tjostolv Moland og Joshua French har begynt å spise igjen etter at de ble overført til en større celle. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
SPISER IGJEN: Tjostolv Moland og Joshua French har begynt å spise igjen etter at de ble overført til en større celle. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer

French og Moland avsluttet sultestreiken

Begynte å spise igjen da de fikk større celle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmennene sluttet før helgen å spise i protest mot at de ble flyttet til en mindre celle som de måtte dele med en annen innsatt. Det var ikke strøm i cellen, og det lå like overfor en nattklubb hvor det var høyt støynivå.

- Nå har de fått flytte til en annen celle midlertidig. De har fått aggregat og innvilget alle sine krav. Jeg er lettet, sier Tjostolvs mor Mathilde Moland til P4.

Moland og French ble flyttet fra den opprinnelige cellen sin etter at det ble oppdatert et hull i taket. Fengselsledelsen mente de hadde laget hullet for å forsøke å flykte fra fengselet, noe nordmennene benekter.

Hullet i murveggen bak himlingen skal repareres, og nordmennene får flytte tilbake om noen få dager.

Norske myndigheter har forsøkt å få til en soningsoverføring til fengsel i hovedstaden Kinshasa. Kongolesiske myndigheter skal gjentatte ganger ha lovet flytting for nordmennene, men prosessen stoppet opp i sommer. En representant for Utenriksdepartementet vil mot slutten av uken besøke Moland og French i fengselet, og vil ta opp spørsmål rundt soningsforholdene.

(NTB)