Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frenchs frihet ytterligere begrenset

Får nå bare være på cella og et mindre område utenfor.

Tiltalt: Joshua French i retten fredag, da det ble bestemt at saken der han står tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland utsettes til 21. Januar. Kripos har også etterforsket dødsfallet og mener French ikke kan ha drept kameraten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Tiltalt: Joshua French i retten fredag, da det ble bestemt at saken der han står tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland utsettes til 21. Januar. Kripos har også etterforsket dødsfallet og mener French ikke kan ha drept kameraten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skrev søndag at Joshua French ikke lenger får lov til å gå ut i fengselets luftegård. Han var begrenset til å oppholde seg inn i byggningen med åttemannscella han bor på, samt å være i en tilstøtende bygning med et stort innendørs oppholdsrom.

Nå forteller den dødsdømte nordmannens advokat at bevegelsesfriheten til klienten er blitt ytterligere begrenset.

- Han er nå sperret inne på et enda mindre, og mer avgrenset, område, sier Hans Marius Graasvold til Dagbladet.

Advokaten er litt usikker på akkurat hvordan det nye området er begrenset, men tror at han nå bare har adgang til å oppholde seg på cella og på rommet utenfor.

- Jeg ble opplyst om de nye begrensningene nå, og om at dette var for å beskytte ham, sier han.

Utsettelse Joshua French har vært syk en ukes tid og fredag ble rettssaken mot ham utsatt i 11 dager i påvente av at han skal bli frisk. 

- Hans helsetilstand er ikke endret og det vil ikke være forsvarlig å gjennomføre noen rettssak på tirsdag. French trenger først og fremst behandling og tid for å bli helt frisk, sier Graasvold.

Han sier at de vil begjære en ytterligere utsettelse av saken, når den etter planen gjenopptas tirsdag. Spørsmålet om utsettelse vil da mest sansynlig være det første retten behandler.

Syk Advokaten og norske diplomater jobber på spreng for å skaffe legehjelp inn i fengselet. French ble mandag undersøkt av fengselslegen, men det er i følge advokaten ikke tilstrekkelig.

Det har vært jobbet med å skaffe til veie både lokale, norske og andre internasjonale leger, men forsøkene på å få tillatelse til å ta dem inn i fengselet har så langt strandet.

- Det er krefter utenfor fengselet som gjør dette så vanskelig, sier Graasvold.

Advokat:Hans Marius Graasvold, Joshua French's forsvarer, sier at French er for syk til å møte i retten.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Advokat:Hans Marius Graasvold, Joshua French's forsvarer, sier at French er for syk til å møte i retten. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media