Bakke-Jensens nye jobb

Freser mot Nybø:
- Respektløs

Næringsminister Iselin Nybø (V) vil ikke diskutere Frank Bakke-Jensens nye jobb, ifølge Arbeiderpartiet. Hun skal ha takket nei til debatt ved minst fire anledninger.

TIK-TOKER: Næringsminister Iselin Nybø vil fortelle at det snart er på tide å skru klokka framover, men er kanskje litt treg til å kaste seg på TikTok-trenden. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Næringsminister Iselin Nybøs opptreden beskrives som et «demokratisk problem» av Ap-slugger Dag Terje Andersen.

- Flere ganger har pressen forsøkt å få henne i debatt med meg, men av ulike årsaker, vil hun ikke bidra til mer åpenhet i denne saken, sier Andersen til Dagbladet.

Bakgrunnen er diskusjonen rundt forsvarsminister Frank Bakke-Jensens (H) nye jobb. Han ble utnevnt som ny fiskeridirektør i september i fjor uten at Høyre-statsrådens navn framgikk av den offentlige søkerlista til stillingen. Det var Bakke-Jensen selv som ba om dette.

Det var ukeavisa Dag og Tid som først løftet fram problemstillingene rundt Frank Bakke-Jensen-ansettelsen.

Hemmelighold

Etter hva Dagbladet forstår skal det være minst fire anledninger hvor Andersen har takket ja til debatt, og Nybø sier nei.

- Nå har jeg bare et stående «ja» hos debattprogrammene, så får jeg komme hvis Nybø makter å finne tid og lyst, sier han.

Nærings- og fiskeridepartementet, som Nybø leder, begrunnet hemmeligholdet blant annet med at han har stillingen som forsvarsminister, som krever særlig tillit og stabilitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer