Politikk:

Freser mot Støre:
- Mistet all kontakt

Frp-leder Sylvi Listhaug raser etter statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) uttalelser til TV 2 fredag.

RASER: Sylvi Listhaug mener Støre ikke har dekning for sine utsagn til TV 2. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
RASER: Sylvi Listhaug mener Støre ikke har dekning for sine utsagn til TV 2. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nei, det er ikke riktig at vanlige folk har fått det verre. For hvis du ser på de store tallene så går norsk økonomi veldig bra. Og mange nordmenn har spart. Mange klarer seg veldig bra, sa Støre til TV 2.

Listhaug mener Støre har «mistet all kontakt» med folks hverdag.

- Støre har mistet all kontakt med hverdagen til vanlige folk når han påstår de ikke har fått det verre på grunn av de ekstreme prisøkningene. Varseltegnene har vært flere gjennom hele året, og det er sterkt urovekkende at statsministeren benekter fakta for å skjønnmale virkeligheten, sier Listhaug til Dagbladet.

- Egen boble

Frp-lederen viser til en undersøkelse gjort av Forbruksforskningsinstituttet (SIFO) om høyere strømregninger.

- Støre må leve i sin egen boble når han ikke har fått med seg alle ekspertene som har slått alarm i løpet av året. Blant annet kom statens egne forbruksforskere i SIFO med en rapport i juli, som viste at en av fire husholdninger sliter med å betale regningene. Hele 66 prosent av husholdningene har hatt utfordringer med å betale strømregningene i år, ifølge SIFO, sier Listhaug og viser til NRKs dekning av rapporten.

- Krise

Opposisjonspolitikeren mener det kan bli enda strammere for mange nordmenn framover.

- Det er det krise for mange nå, og alt tyder på at det skal bli verre. Vi trenger derfor strakstiltak, og det som virkelig vil hjelpe er å vedta FrPs forslag om 50 øre makspris på strøm, fjerne drivstoffavgiftene og halvere matmomsen, sier Listhaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer