Fôret med tusenlapper

KOBBERVIKDALEN (Dagbladet): Det var en helt vanlig dag på Fretex Elevator. Anne-Karine Aasen (52) sorterte nok en kurv med brukte klær. Helt plutselig sto hun med 80 000 kroner i hånda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ikke hver dag jeg opplever noe sånt. Det var ekkelt, sa hun da Dagbladet i går besøkte sorteringsanlegget i Kobbervikdalen utenfor Drammen. Arbeidende ved benken oppdaget hun et hull på innsida av ei jakke. I ftret kjente hun de ferske sedlene.

- Jeg begynte å telle for å finne ut hvor mye det var. Rundt 80000 kroner kom jeg til, forteller Anne-Karine. Pengene ble overlevert driftssjef Fred Willy Løwe, men hun mottok ingen finnerlønn. Dette var 11. mai i år. Mandag kveld ringte Dagbladet ham for å spørre hva Frelsearmeens underbruk har gjort for å finne eieren. Spesielt begeistret for henvendelsen virket han ikke.

- Øh, jeg holdt på å si at dette er vel ikke så mye å skrive om? Hvem har sagt dette til Dagbladet?

Tiet i hjel

De ansatte fikk beskjed om ikke å fortelle om pengefunnet til noen. «Siden har alle snakket om hvor penga tok veien,» får vi høre. Ingen har hørt det knyst om saken.

Svaret er, opplyser driftssjef Løwe, at de 80000 kronene er plassert på en av Fretex Elevators bankkontoer.

Ved en beleilig tilfeldighet var også Fretex Elevators markedsjef til stede i Drammen da Dagbladet kom for å ta bilde av jakka i går. Han satt inne med alle fakta og hadde nettopp konferert med en kjenning i Økokrim om saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer