Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Må legge ned butikker

Fretex fortsetter å tape penger

Er nødt til å legge ned åtte butikker på grunn av økt konkurranse fra nettbutikker.

Nedtur: - Vi har kommet i en situasjon vi har jobbet mye med å unngå, men vi må erkjenne realitetene og gjøre nødvendige tiltak, sier selskapet. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix.
Nedtur: - Vi har kommet i en situasjon vi har jobbet mye med å unngå, men vi må erkjenne realitetene og gjøre nødvendige tiltak, sier selskapet. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix. Vis mer

(Finansavisen.no): Flere av Fretex’ utsalgssteder har de siste årene opplevd stagnering eller nedgang i omsetningen. Dette har ført til underskudd, og dermed er det blitt nødvendig for konsernet å legge ned åtte butikker.

Etter at nedleggelsesprosessen er ferdig vil Fretex stå igjen med 41 fysiske butikker i tillegg til nettbutikken, skriver Finansavisen.

Butikkene som avvikles ligger i Sandvika, Ålesund, Kristiansand, Tromsø, Jørpeland, Madla, Bergen og Trondheim.

- Vi har kommet i en situasjon vi har jobbet mye med å unngå, men vi må erkjenne realitetene og gjøre nødvendige tiltak. Dette er trist, men vi ser ingen annen løsning, sier Glenn Hole, daglig leder i Fretex Miljø, ifølge avisen.

Svekket årsresultat

Konsernets årsregnskap viser at driftsinntektene er svekket med omlag ti millioner kroner fra 2017, mens kostnadene var på samme nivå som året før. Dette har medført at årsresultatet endte på minus 17,1 millioner kroner.

Fretex tar imot alle tekstiler til gjenbruk og gjenvinning, slik at noen kan få glede av det andre ikke trenger. 78 prosent av klærne som gis til Fretex går til gjenbruk, 20 prosent går til materialgjenvinning og to prosent går til energigjenvinning.

Konsernets regnskap inneholder tall fra morselskapet Fretex Norge og datterselskapene Fretex Jobb og Oppfølging, Fretex Pluss og Fretex Miljø.

Merker mer netthandel

«På lik linje med store deler av detaljhandelen merker Fretex at det å drive lønnsom butikkdrift er krevende», skriver Fretex i en pressemelding. Selskapet begrunner dette med at konkurransen har økt betydelig de siste årene, og at flere velger netthandel og apper, skriver Finansavisen.

Hvert plagg hos Fretex koster i gjennomsnitt en tredjedel av ny pris. Dette har gjort at inntektene ikke har vært tilstrekkelig for å dekke kostnadene.

I tillegg trekker selskapet frem at det har store kostnader knyttet til håndtering, prising og salg av klærne fordi logistikken til konsernet er preget av at det kun har ett eksemplar av hver vare.

Andre økonominyheter
Det var det året det var så bratt for Øystein Sunde
Slik tjener du flere tusen kroner "gratis"

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling