Fretex vil rydde opp i svinekjøtt-saken

Sjefen skjenket muslim - som mistet førerkortet og jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ledelsen i Frelsesarmeens bedrift Fretex startet i kveld full opprydding for å finne ut hva som skjedde da en muslim ble lurt av sjefen til å spise svinekjøtt og drikke alkohol - med det ulykksalige utfallet at han mistet førerkortet og Fretex-jobben i Moss.

Det var under firmafest i september i fjor at den daglige arbeidslederen moret seg med å skjenke sin døve, muslimske kollega. Da de andre kollegene rundt det private festbordet begynte å le, fikk mannen i 20-årene vite at han hadde spist svinekjøtt mot sin strenge religiøse overbevisng.

Da ble han uvel og kjørte fra festen uten å vite at det var alkohol han hadde drukket. På hjemveien ble han stoppet for promillekjøring og fratatt førerkortet.

Og som sjåfør uten førerkort fikk han umiddelbart beskjed om at han heller ikke hadde noen jobb lenger.

- Bekymret for den unge mannen

- Fretex\' gode navn og rykte skal vi greie å opprettholde. Nå er jeg mer bekymret for situasjonen til den unge mannen som har kommet opp i vanskeligheter. I morgen håper jeg at vi har alle fakta på plass, sier daglig leder i Fretex Øst-Norge, Eivind Madsen, til Dagbladet.no torsdag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer